Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Yunanistan'da 300'e yakın kişiyi taşıyan gemide yangın! - Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Yunanistan liman polisi, 237 yolcu ve 51 mürettebatla Akdeniz'in İyon Denizi'nde seyreden İtalyan bandıralı bir yolcu gemisinde yangın çıktığını duyurdu.

        Yunanistan Sahil Güvenliği, İtalya'nın Brindisi Limanı'na giderken Korfu Adası açıklarında yanmaya başlayan feribotun söndürme çalışmalarının devam ettiğini belirtti. İtalyan ve Yunanistan sahil güvenliğinin yanı sıra söndürme çalışmalarına helikopterler de katıldı.

        Yunanistan Sahil Güvenlik yetkilileri, Yunanistan'dan İtalya'ya giden 288 kişilik gemide yangın çıktığını açıkladı. Yangına neyin sebep olduğunun henüz bilinmediği ifade edildi.

        ULAŞILAMAYAN TÜRK YOLCU KURTARILDI

        Yangın çıkan feribotta kendisine ulaşılamayan Türk yolcunun da kurtarıldığı bildirildi. Diplomatik kaynaklara göre, kendisine ulaşılamayan Türk vatandaşın da kurtarılmasıyla, Yunanistan'ın Korfu Adası'na ulaştırılan Türk yolcu sayısı 26 oldu.

        Türkiye'nin Atina-Pire Başkonsolosu Mustafa Somuncu'nun Korfu'ya gideceği belirtilerek, Türk vatandaşlar için tüm gerekli yardım ve konsolosluk hizmetlerinin sağlanacağı kaydedildi.

        Yunan Devlet Ajansı AMNA'nın güncellediği verilere göre, İtalya'nın da destek verdiği kurtarma çalışmaları sonucu Korfu Adası'na ulaştırılan 278 kişinin kimlik tespiti yapıldı. Üçü Yunan vatandaşı toplam 11 kişinin kayıp olduğu kaydedildi.

        Feribotta mahsur kaldığı tespit edilen iki kişiyi kurtarma çalışmaları ise sürüyor. Hafif yaralı 3 kişi ise Korfu Hastanesinde tedaviye alınmıştı.

        İTALYA SAHİL GÜVENLİĞİ DEVRİYE UÇUŞU YAPTI

        İtalya Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan açıklamada da, feribotun Arnavutluk sularına doğru sürüklendiği bildirilmişti.

        Açıklamada, İtalya Sahil Güvenliğine ait "ATR42" model devriye uçağının da geminin bulunduğu bölgede uçuş yaptığı belirtilmişti.

        Habertürk TV'ye konuşan arama kurtarma çalışmalarına katılan Syrena Gemisi kaptanı Cevdet Bilen, "Türk şoför ve yolcular da var. Biz şu an deniz üzerinde yaşam belirtisiz, insan arıyoruz. Yaklaşık 8-10 askeri hücum bot gemileri var. Yangının neden çıktığına dair herhangi bir verilmedi. Sabah 5 buçuk 6 sularında geldiğimizde 46 kişinin arandığı söylendi ancak daha sonra bu sayıya dair herhangi bir vermediler." dedi

        Yanan gemideki Türk şoför Hayrullah Çetin, "Gemiyi boşaltmamız için uyarıda bulunuldu. Biz şu an limandayız, bize bilgi veren kimse yok. Arabalar komple yandı. Ne kadar araç olduğunu bilmiyorum ancak gemi araba doluydu. 4 katlı bir gemi. 25 Türk şoförü vardı gemide hepsi kurtarıldı." ifadelerini kullandı.

        REKLAM
        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ