Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Türkiye'nin cennet köşelerinde sonbahar manzarları
        1

        Sonbahar ile birlikte sarı, kırmızı ve kahverenginin tonlarının ağırlık kazandığı doğayı görüntüleyen AA, tabiatın sunduğu görsel güzelliği aktarmak için Türkiye'de farklı noktalardaki göller, tepeler, ağaçlık alanları drone ile kaydetti.

        2

        İşte Türkiye'nin dört bir yanından sonbahar manzaraları...

        3

        BOLU - YEDİGÖLLER

        Türkiye'nin cennet köşelerinden Bolu'daki Yedigöller de mevsimin en güzel yaşandığı yerler arasında.

        19

        Altındere Vadisi Milli Parkı'ndaki Karadağ'ın eteklerindeki sarp kayalık alana kurulan manastır, ziyaretçilerini mevsime özgü görüntüsüyle büyülüyor.

        20

        SAMSUN - NEBİYAN DAĞI

        Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde yer alan, Kültür ve Turizm Bakanlığınca turizm merkezi ilan edilen Nebiyan Dağı, ormanları, yaylası ve dereleri ile Karadeniz Bölgesi'nin adeta seyir terası konumunda.

        21

        Her mevsim ayrı bir doğal güzelliği bünyesinde barındıran Nebiyan Dağı, sonbaharla birlikte renk cümbüşü içinde ziyaretçilerini karşılıyor.

        22

        KIRKLARELİ - LONGOZ ORMANLARI

        Kırklareli'ndeki kayın ve meşe ağırlıklı ağaçlardan oluşan Longoz ormanları, sonbaharın gelmesiyle renk değiştirdi.

        23

        İçerisinde 4 gölün de yer aldığı yaklaşık 2 bin 500 dönümlük alan doğal güzelliği, yürüyüş parkurları ve barındırdığı hayvanlarla ilgi çekiyor.

        24

        Sonbaharda sarı ve kahverenginin farklı tonlarına bürünen ormanda derelere ağaçlardan dökülen sarı yapraklar ile yeşil tonlarını her mevsim koruyan bitkiler, seyrine doyulmayan manzaralar oluşturdu.

        25

        AKSARAY - IHLARA VADİSİ

        Kapadokya bölgesindeki dünyanın en büyük kanyonları arasında yer alan ve doğal güzelliğinin yanı sıra tarihi mekanları ile açık hava müzesini andıran Ihlara Vadisi'nde de sonbahar tüm güzelliğiyle yaşanıyor. Aksaray'ın Güzelyurt ilçesi sınırları içerisindeki vadiye 382 basamaklı merdivenle inen doğa ve tarih meraklıları, Melendiz Çayı kenarındaki yürüyüş yollarında sonbaharın tadını çıkarıyor.

        26

        IĞDIR - ÜÇKAYA KANYONU

        Türkiye'nin İran, Ermenistan ve Nahçıvan sınırındaki Iğdır'da Üçkaya Kanyonu sonbaharın kendisini en iyi gösterdiği noktalar arasında bulunuyor.

        27

        Tuzluca ilçesindeki kanyon değişen mevsimle sarı, kahverengi ve yeşilin tonlarını buluşturdu.

        28
        29
        30

        İZMİR

        İzmir'de yeni mevsim, deniz seviyesinden yükseklere doğru çıktıkça daha yoğun hissediliyor. Sonbaharın tadını çıkarmak isteyenler mesire alanlarını tercih ediyor. Kemalpaşa ilçesine bağlı Yeni Kurudere mevkisindeki mesire alanında yeşilliğini dört mevsim koruyan çamlarla sararan çınar ağaçları İzmirlilerin beğenisi çekiyor.

        31
        32

        DİYARBAKIR

        Diyarbakır'da tarihi mekanlar çevresindeki sarı, kahverengi ve yeşilin hakim olduğu alanlarla sonbaharda güzel görüntüler oluşturuyor. Dicle Nehri'nden beslenen, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan Hevsel Bahçeleri, sonbaharın renklerinin tüm görkemiyle sunuyor.

        33

        AKSARAY - MELENDİZ ÇAYI

        Aksaray'ın Güzelyurt ilçesi sınırları içerisindeki vadiye 382 basamaklı merdivenle inen doğa ve tarih meraklıları, Melendiz Çayı kenarındaki yürüyüş yollarında sonbaharın tadını çıkarıyor.

        34

        ADANA

        Adana'nın Pozantı ilçesinde bulunan Belemedik Tabiat Parkı da sonbaharın renklerine teslim oldu.

        35

        Sarı, yeşil ve kahverenginin tonlarının bir arada olduğu bölge, yürüyüş ve piknik yapmak isteyenlerin ilgisini çekiyor.

        36

        ANTALYA - KURŞUNLU ŞELALESİ

        Antalya'nın doğal güzelliğiyle ünlü Kurşunlu Şelalesi, sarı, mavi ve yeşilin uyumunu adeta bir tablo güzelliğinde ziyaretçilerine sunuyor. Günün stresinden kurtulmak, piknik yapmak, doğada güzel zaman geçirmek isteyenlerin ilk tercih ettiği yerler arasındaki Kurşunlu Şelalesi'nde, ziyaretçiler, güzelliğiyle görsel şölen sunan alanda yürüyüş yapıyor, fotoğraf çektiriyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ