Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Büşra'yı öldüren eski eşe 'ağırlaştırılmış müebbet'

        İzmir'in Buca ilçesinde geçen ocak ayında boşandığı eşi Büşra Yabaşkul'u (24) darp ettikten sonra pompalı tüfekle vurup öldüren Orkun Çevik, 'ağırlaştırılmış müebbet hapis' cezasına çarptırıldı. Yabaşkul'un annesi Zuhal İnce, mahkemenin kararının emsal olmasını istedi.

        Olay, geçen 21 Ocak saat 08.00 sıralarında, 914/1 Sokak'ta meydana geldi. Alsancak Semtinde kuaförde çalışan 1 çocuk annesi Büşra Yabaşkul, işe gitmek için otobüs beklerken, yanına boşandığı Orkun Çevik geldi. Çevik, Yabaşkul'u darp ettikten sonra montunun içinden çıkardığı pompalı tüfekle ateş edip yaraladı. Sonrasında Yabaşkul'u tekmeleyip kaçtı. Ağır yaralanan Yabaşkul, ambulansla Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan müdahalelere rağmen Yabaşkul, öldü. Savcının incelemesinin ardından Yabaşkul'un cenazesi İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Yabaşkul'un cenazesi kılınan namazın ardından Toros Mezarlığı'na defnedildi. Olayın ardından soruşturma başlatan ekipler, eski eş Orkun Çevik'i gözaltına aldı. Emnilyeteki ifadesinmde eski eşini kıskandığı, kızını göstermediği için tartışma sırasında sinirlerine hakim olamadığını söylediği öğrenildi.

        "CEZALAR CAYDIRICI OLMALI"

        Tutuklanan Çevik, İzmir 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başladı. Duruşmaya SEGBİS ile katılan Çevik, Yabaşkul'u öldürme kastının olmadığını söyledi. Mahkeme heyeti, sanığı 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırdı. Sanık için herhangi bir indirim uygulanmadı. Davadan sonra konuşan Yabaşkul'un annesi Zuhal İnce, Çevik'e verilen cezanın emsal olmasını istedi. İnce, "Geride kalan 1 yılım kabus gibi geçti. Evladımı bekliyorum ama gelmiyor. Kızımı katleden kişi çok ağır bir ceza aldı. Onunla hukuk savaşım bitti ancak vicdanımda bitmedi. Başkalarının canları yanmasın diye savaşmaya devam edeceğim. Kızım eğer yanıma hiç gelemeyecekse o caninin de hapisten hiç çıkmaması gerekiyor. Bu acının hiçbir indirimi yok. Acımın hiçbir tarifi yok. Sadece torunum içim yaşıyorum. O bir kişi öldürmedi. Kendini, beni ve kızını da öldürdü. Hiçbir insanın böyle bir acıyla sınanmasını istemem. Bu durumlarda en ağır cezalar uygulansın ki caydırıcı olsun" dedi.

        BAKMADAN GEÇME