Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Orman yangını çıkaran çocuğa 36 milyon dolar ceza!

        Amerika Birleşik Devletleri'nin Oregon eyaletinde geçen yıl eylül ayında orman yangını çıkmış, 3 ay süren yangından 195 kilometrekarelik alan zarar görmüştü. Yaklaşık 18 milyon dolarlık zarara yol açan yangına ilişkin incelemelerde, şaşırtıcı bir gerçek ortaya çıktı. Yangını 15 yaşında bir çocuğun başlattığı anlaşıldı.

        Yangını başlattığını itiraf eden çocuk, salı günü son kez hakim karşısına çıktı. İsmi gizli tutulan çocuk, "düşüncesiz şekilde kamusal ve özel mülkleri yakmak" başta olmak üzere 8 farklı suçtan sorumlu tutuldu. 36 milyon 618 bin 330 dolar para cezasına çarptırıldı. Küçük çocuk ayrıca, yangın nedeniyle yürüyüş yollarında mahsur kalan 152 kişiye özür mektubu yazacak.

        Çocuğun avukatı karara,, "absürt ve tamamen aptalca" diyerek tepki gösterdi. Mahkeme de çocuğun bu miktarı ödemesinin mümkün olmadığının farkında olduklarını belirtti. Eyalet yasalarına göre çocuk ve gençlere verilmiş olan parar cezaları, 10 yıl içinde yeni suç işlememesi halinde durdurulabiliyor. Küçük çocuk şubat ayındaki duruşmada mahkemeden af dilemiş, "Hayatımın geri kalanını bu kötü kararımın pişmanlığıyla geçireceğimi biliyorum ama bu deneyimden dersimi aldım. Zararı telafi etmek için elimden gelen her şeyi yapacağım" demişti.

         

        BAKMADAN GEÇME