Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Sansasyonel eylem yapacaklardı! 30 kg patlayıcıyla yakalandılar

        Hatay'da terör örgütü PKK ve YPG üyelerine operasyon düzenlendi. Operasyonda, Türkiye'nin batısında sansasyonel eylem için kullanılacağı öne sürülen 30 kilogram TNT patlayıcı ele geçirildi.

        TNT patlayıcılarını yurda sokacak, Batı'da eylem yapacaklardı. Teröristlerin saldırı girişimi, ortak operasyonla önlendi.

        Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK ve YPG'nin Suriye'den getirdiği ileri sürülen yüklü miktarda patlayıcı ile eylem yapacağı bilgisine ulaştı. Şüphelileri takibe alan ekipler, patlayıcı madde yüklü olduğu belirlenen hafif ticari araç ile ona gözcülük yapan otomobile operasyon düzenledi.

        Araçlar Hassa-Gaziantep karayolu üzerinde durduruldu. Ticari araçta yapılan aramada 25 kilogram TNT patlayıcı madde ele geçirildi. İki araçtaki Ahmad K., Ömer A., ve Ali A.,gözaltına alındı. 

        Şüpheli Ali A.'nın evinde yapılan aramada 5 kilogram patlayıcı daha ele geçirildi. Ali A. ile irtibatta olduğu belirlenen Suriye uyruklu Hasan G. de gözaltına alındı. Yakalanan 6 zanlı, sorgularının ardından adliyeye sevk edilecek.

        ÖZEL HABER: NEŞET DİŞKAYA

        BAKMADAN GEÇME