Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Kim Jong-un'dan çalışanlara azar: Yarım yamalak iş yapıyorsunuz!

        Kim Jong-un'u biz sık sık bir fabrikayı, bir okulu denetlerken görürüz, oralarda çekilen fotoğrafları servis edilir hep... Yine öyle oldu, dört ayrı tesisi ziyaret etti kuzey kore lider ama bu kez bir fark vardı. Gittiği hiçbir yeri beğenmedi. Yetkilileri siyasileri kimi bulduysa azarladı.

        Kim Jong-un, Çin sınırında yer alan Kuzey Hamyong Eyaleti'nde dört ayrı tesis gezdi. Ama hiçbirini beğenmedi. Orangchon Enerji Santrali'ne yaptığı ziyarette, 17 yıl önce başlayan inşaatın halen bitirilememesine büyük tepki gösterdi. "Nefesinin kesildiğini" söyledi, "Söyleyecek söz bulamıyorum" dedi. Yombunjin'de bir oteli gezerken de, projeye altı yıl önce başlanmasına rağmen binanın sıvasının hala bitmemesine kızdı.

        Kuzey Kore lideri Kim, Onpho Tatil Köyü'ndeki banyo küvetlerinin, "Kirli, iç karartıcı ve sağlıksız" olduğunu söyledi. "Akvaryumdan bile daha kirli" benzetmesini yaptı.

        Kim'in eleştirilerinden Kore İşçi Partisi Eyalet Komitesi de nasibini aldı. Bölgedeki bir yatak fabrikasını gezen kuzey kore lideri, Eyalet Komitesi'ni "yarım yamalak iş yapmak"la suçladı.

        Kim Jong-un'un, sık sık fabrika ve tesisleri denetlediği biliniyor. Ancak gezdiği yerleri bu denli eleştirdiğine pek rastlanmıyor. Tahminler ülkenin nükleer programını tamamladığını açıklayan Kim'in vadettiği ekonomik hedeflere ulaşmaya çalışan lider imajı için yapıldığı yönünde...

         

        BAKMADAN GEÇME