Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Lunapark'ta dehşet!

        GÖKAY USANMAZ / AHT - İSTANBUL

        İstanbul Küçükçekmece'de 18 yaşındaki Hatice Ataman'ın 'discovery' adlı eğlence konsulünden düşerek hayatını kaybettiği Kavaklı Lunaparkı'nda silahlar konuştu. 2 müşteri, bindikleri 'Discovery'e adlı eğlence konsülünde emniyet kemeri takmak istemeyince kendilerini uyaran görevli Serkan Baytimur'u tabancayla vurdu. 2 görevliyi de bıçaklayarak yaraladı. Polis 2 şüpheliyi gözaltına aldı.

        Hatice Ataman, 70 gün önce LYS Sınavı'ndan sonra gittiği Küçükçekmece'deki Kavaklı Lunaparkı'nda 'Discovery' adlı eğlence konsulünden düşerek hayatını kaybetti. Aynı lunaparka önceki akşam ise kimliği henüz 2 kişi geldi. Hatice'nin hayatını kaybettiği Discovery adlı eğlence konsulüne binen ikili emniyet kemerlerini takmadı. Bunun üzerine personel Serkan Baytimur uyarıda bulundu. Baytimur ile iki arkadaş arasında tartışma yaşandı. Lunaparktan ayrılan ikili bir süre sonra ise kalabalık bir arkadaş grubuyla lunaparka geri döndü. Baytimur ile grup arasında ikinci kez çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Gruptakilerden bazıları beraberlerinde getirdikleri tabancaları çekerek Baytimur'a ateş etti. Baytimur yaralanırken silah seslerine koşan görevliler Kenan Güney ve Mustafa Özükan ise bıçaklandı. Saldırganlar olay yerinden kaçtı.

        Yaralanan lunapark görevlileri hastaneye kaldırılırken, polis olaya karıştıkları iddia edilen 2 şüpheliyi gözaltına aldı. Görgü tanıkları, "Daha önce aralarında bir husumet yaşanmış. Eğlence aracına binmek isteyen şahıslar güvenlik kemeri takmak istememişler. Bu yüzden kavga yapmışlar. Kısa bir süre sonra şahıslar arkadaşlarını toplayarak tekrar lunaparka geldiler. Kavga büyüyünce lunaparka gelen şahıslar tartıştıkları görevliyi silahla vurdular. Yanlarına yardım etmek için gelen diğer görevlileri de bıçakla yaraladılar" diye konuştular.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ