Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        24 Kasım erken genel seçimleri için seçmen ve siyasetçi yavaş yavaş havaya girmeye başladı. Bunun en önemli nedenlerinden biri Ramazan olması.

        Geçmiş yıllarda Ramazan ayına denk gelen seçim çalışmaları sırasında siyasetçiler iftardan sahura ziyaretler yapardı. Aynı anlayış şimdi de var.

        İzmir’de Büyükşehir’le birlikte 22 ilçe belediyesine sahip olan CHP, örgütle birlikte sokaklara çıkmış durumda. Belediye Başkanları da düzenledikleri iftarlarda hem sorunları dinliyor, hem de partilerine oy istiyorlar.

        Teşkilatlanmasını kurduğu gibi seçim süreci ile karşı karşıya kalan İYİ Parti’nin de İzmir’de başarılı bir çalışma içinde olduğunu söyleyebilirim.

        MHP’nin tanıtım kampanyaları daha çok İzmir’in her iki bölgesindeki ikinci ve üçüncü sıra adayların üzerine yıkılmış durumda. İftardan sahura ziyaretleri en iyi organize eden teşkilat ise yine AK Parti. Önceki akşam Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül’ün önderlik ettiği gruplar İzmir’in kuzeyinde gidilmedik köy bırakmadı. Bırakmadı diyorum, zira Foça Bağarası’nda, partililerin heyecanlı ve coşkulu çalışmalarını, vatandaşın siyasetçilere ilgisini, bazen de “sadece seçim zamanı bizi hatırlıyorsunuz” serzenişlerine bizzat şahit oldum.

        Vatandaşın ilgisini çeken sorulara AK Parti’liler ellerinden geldiğince yanıt vermeye çalıştı. Benim dikkatimi çeken ise soruların hep ekonomiyle ilgili olmasıydı. Tıpkı seçim beyannameleri gibi.

        AK Parti iki dini bayramda bin lira verince, CHP emekliye ikramiye miktarını asgari ücretle eşitleyeceğini açıkladı, gençlere de 19 Mayıs ve 29 Ekim’de 500’er lira harçlık sözü verdi. İYİ Parti de emeklinin ikramiyelerini bin 500 liraya çıkaracağını müjdeledi.

        *

        Benim sorum ise size; ekonomisi düzgün olan bir ülkenin siyasetçileri; vergi cezalarına af geliyor, asgari ücrete zam, yaşa takılana erken emeklilik, kredi kartı ve banka kredisi faizleri silinecek, akaryakıt, doğalgaz ve elektrik ucuzlayacak, esnaf, çiftçi ve sanayiciye hibe krediler verilecek, ‘ekonominiz şahlanacak, güzel günler yakında, oyunuzu bize verin’ gibi vaatlerde bulunuyorsa eğer... Gömü bulmadılarsa, bu sözleri nasıl tutacaklar...

        Diğer Yazılar