Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İşsizlik ve iş aramak için İş ve İşçi Bulma Kurumları’nın kapılarını aşındırmak yakın bir zamanda geride kalacak.

        Artık iş bulmak ile ilgili sorunlarımız için dünyanın çevresinde dolaşmakta olan uydulardan gelen bilgilerin derlendiği internet siteleri olacakmış.

        Bir Slovenya şirketi, Avrupa Birliği’nin uzay programı çerçevesinde Copernicus uydusundan gelen bilgileri değerlendirerek yeni iş fırsatlarını kamunun bilgisine açık hale getirmeyi başarmış.

        Çıkarılan sonuçları iş fırsatına çevirmekte bundan böyle internet takipçilerine kalacakmış.

        Hani halk arasında “Millet uzaya gitti, biz daha doğudaki okullarımıza yol, su dahi götüremedik. Okuma yazma oranımız, eğitim düzeyimiz ve kalitemiz OECD araştırmalarında tabanlarda gezmekte.

        Her yeni gelen hükümetler ile eğitim sistemimiz alt üst oldu.

        Z ve Y kuşakları aptallaştı, ne okuyacağını ne istediğini bilemez gençler yetiştirir hale geldik...” şeklinde tartışırız dururuz.

        İNSANIN YERİNİ ALACAK

        İşte tam da sizlere yukarıda bahsi geçen teknolojinin işsizlik ve iş bulma konusunda ki son buluşunu yazarken aklıma bu düşünceler üşüştü...

        Ardından da İstanbul’da polis otosunda tecavüze uğrayan genç kadın, Mardin’de çocuk gelin yapılmak istenen 16 yaşında ki genç kız, Edirne Keşan’da 10 yaşında ki kız çocuğuna istismara yeltenen koskoca adam, Afrin’deki operasyonda yitirdiğimiz vatan evlatları ve daha niceleri aklıma düştüler...

        İnsanoğlu sürücüsüz araçlar icat edip, uydudan bulunan iş imkanları ile uğraşırken bizler halen daha ne sorunlar ile mücadele ediyoruz.

        Eninde sonunda bu imkanlar bize de bir şekilde ulaşacak.

        Peki, İş ve İşçi Bulma Kurumu’nda çalışan memurlar, arabaları süren sürücüler işsiz kalmayacaklar mı?

        Ne iş yapacaklar? Teknoloji insanoğlunun iş istihdamlarının yerini alırsa (ki alacak.. Her nedense gelişen teknoloji ile hedef o yönde) insanlar nasıl para kazanacak?

        Yoksa 2050 yılında gelişen teknolojinin ve yapay zekanın insanlığı yok edeceği varsayımı gerçekleşecek mi?

        Gördünüz mü aklım nasıl karışık. Sonunda bu noktaya geldim.

        Diğer Yazılar