Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yine böyle hükümetin kadrolaşmalarıyla ilgili desteksiz atışlarla dolu bir konuşmadan yeni çıkmıştım. Meslektaşım Kutlu Esendemir’in telefonu ilaç gibi geldi. ‘Balçiçek dedi. ‘Mezarlıklar Müdürü’nü İstanbul Kent Orkestrası’nın başına müdür yapmışlar.

        Hadi canım!

        Sizin de ilk tepkiniz bu oldu değil mi?

        İstanbul Kültür Başkenti…. Kent Orkestrası… Mezarlıklar Müdürlüğü… Nasıl yani?

        Önce Kent Orkestrası nedir, ne işe yarar ve ne yapar ona kısaca bir göz atalım.

        1989 yılında kurulan Kent Orkestrası Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültürel ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı''na bağlı olarak görev yapıyor. Müdürlük, temel olarak bünyesindeki iki sanat topluluğunun sanat faaliyetlerinin organizasyonuyla sanatçı ve idari personelin özlük işlemlerini yürütmek, genel idareyi sağlamakla görevli. Halen, fiili olarak 2 müdür yardımcısı 41 kişilik Kent Orkestrası sanatçı kadrosu, 35 kişilik Belediye Bandosu, bir şef, üç memur ve üç hizmetli ile çalışmalarını sürdürüyor.

        Peki bu orkestranın kuruluş amacı nedir?

        1-Müzik sanatının toplumsal işlevine uygun olarak halkın kültürel üretiminin, eğitiminin, sanat seviyesinin ve bilincinin yükseltilmesine katkıda bulunmak.

        2-Ulusal ve evrensel müzik kültürünü yerleştirmek gayesi ile kapalı salon ve açık hava veya park konserleri ve belirli programlar ve toplantılar sırasında periyodik konserler vermek.

        3-Ayrıca Müdürlük bünyesindeki bando birimi ile açılış, kapanış, karşılama, uğurlama çeşitli kutlama günlerinde seremoni görevleri ile özel kuruluşların talebi üzerine ücretli görevleri yerine getirmek.

        Şimdi gelelim Müdür Celal Sevencan’ın özgeçmişine…

        Celal Sevencan, 1954 yılında Trabzon'un Of ilçesinde doğdu.1975 yılında tamamladığı ortaöğreniminin ardından, 1981 yılında Samsun Yüksek İslam Enstitüsü'nden mezun oldu.Meslek hayatına 1982 yılında Bitlis Merkez Atatürk Ortaokulu'nda öğretmen olarak başladı.Bitlis ve Samsun'da çeşitli okullarda öğretmen, müdür yardımcısı ve müdürlük görevlerinde bulundu.1994 yerel seçimlerinde Refah Partisi Samsun Tekkeköy İlçe Belediye Başkan adayı olarak seçimlere girdi.Seçimlerin ardından aynı yıl içinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri Müdürü olarak göreve başladı.1995 yılında atandığı Mezarlıklar Müdürlüğü'ndeki 5 yıllık hizmetinin ardından 1999 yılında İtfaiye Daire Başkanlığı'na Programcı olarak atandı.01.05.2001 tarihinde Sosyal ve İdari İşler Müdürlüğü'ne getirilen Sevencan, 17.11.2004 tarihinde Katı Atık Yönetimi Şube Müdürlüğü'ne Asaleten Müdür olarak atanmıştır.04.08.2006 tarihinden itibaren Kent Orkestrası Müdürlüğü'ne asaleten atanmış olan Sevencan, evli ve 5 çocuk babasıdır.

        Ben Celal Sevencan’ı olası bir depremde ‘1 milyon kişilik mezar hazır’ açıklaması ile hatırlıyorum. Ne yalan söyleyeyim tüylerim ürpermişti!

        Sevencan "Mezarlıklar Müdürlüğü depolarında 2 binin üzerinde hazır kesilmiş kefen stoğu var. Bu stok devamlı muhafaza ediliyor. Ayrıca yaklaşık 25-30 bin kişiye yetecek 150 bin metre civarında kefen olarak kullanabilmek üzere kefen bezi mevcut. Stok bitmeden yeni ihale yapılarak 300 bin metre daha alınması planlanıyor. Bunların dışında 20 bin insana yetecek mezar tahtası ile 2 bin cenazeyi sevk edecek tabut bulunuyor" demişti.

        Şimdi adamcağızın daha keyifli bir iş yaptığı ortada…

        Duyduğuma göre hobileri arasında müzik varmış.

        Sesi de güzelmiş!

        Hatta İstanbul Kent Orkestrası’nın katılımıyla gerçekleşen organizasyonlarda türkü söylemişliği de varmış.

        Hayır bu kadar yetenekliyse müzik konusunda adama haksızlık yapılmamış mı şimdiye kadar? Ne işi var mezarlıklarda, itfaiyede?

        Kent Orkestrası’nın başına geçeli 2 yıl olmuş.

        Kimse şikayet etmediğine göre işler tıkırında.

        Ama gel de gülme ağlanacak halimize.

        Mezarlıklar neresi, Kent Orkestrası neresi?

        ‘Kadrolaşma yok! Herkes bildiği işi yapıyor ’diyenlere artık verilecek bir örneğim var.

        Hem de kocaman bir örnek.

        NE ÖĞRENDİM?

        Bazen gökkuşağı öylesine güzeldir ki, onu ancak bir yalan yaratabilir

        (Ayşegül Devecioğlu, Ağlayan Dağ Susan Nehir)

        balcicekpamir@haberturk.com

        Diğer Yazılar