Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sağlık insanlar için en büyük zenginliktir. Sağlığı iyi olmayan bir kimse, ister kral , ister padişah olsun onun tek derdi sağlığına kavuşmaktır. Atalarımız ne demiş?

        Her şeyin başı sağlıktır. Ne yazık ki insanlar sağlığına kavuştumu, geçirdiği zor günleri çok çabuk unutur. Dünyanın tatlı yaşantısına kapılıp sağlıklarıyla ilgilenmezler.

        Kültürümüzde hasta ve mezar ziyaretleri vardır. Çok doğru bir kültürdür. Hasta ziyaretlerine gidersen sağlığın ne kadar önemli olduğunu, sağlığımız için gerekli önlemleri almayı hatırlarız. Mezar ziyaretlerinde ise, bu dünyada geçici bir yaşam içinde olduğunuzun farkına varırsınız. Hangi mevkide olursanız olun, oturduğunuz koltuğun, sizden öncede bir sahibi olduğunu, sizden sonrada bir sahibi olacağını sakın unutmayın. Tapusu sizde olsa bile, dünya malının, dünyada kalacağınızı aklınızdan çıkarmayın.

        EĞİTİM VE SAĞLIK

        Sağlık bu kadar önemli olduğuna göre, sağlığımıza ne kadar önem veriyoruz. Devlet, bu konuda neler yapıyor? Vatandaşın sağlığına önem veriyor mu? Türkiye’de uygulanan sağlık politikası başarılıdır. Hepimiz yaşıyor ve görüyoruz.

        Geçmişe göre bugün isteyen özel hastanelerde ve devlet hastanelerinde sağlık hizmetlerini yaptırabiliyor. İstediği eczaneden ilacını alabiliyor, kuyruklarda hayatını kaybetmiyor.

        2007’de başlatılan aile hekimliği çalışması ile yatalak hastaların evlerine kadar doktorlar gidebiliyor. Eskiden hastanelerde doktor, yatalakta olsa, hastayı görmeden ilacını yazamıyordu.

        İnsanlarımız yıllarca, sağlıkta olumsuzluklarla boğuştu, hastane kapılarında, sabah ezanınla birlikte muayene olabilmek için kuyruklarda sıra bekledi. Ameliyatlarda, haftalar, aylar sonrasına gün verilirdi. Ayrıca hastalar, doktorların özel muayenehanesine yönlendirilip, çıkar sağlanırdı. Sözde, bu insanların sosyal güvenlikleri vardı.

        Hükümetlerin bence en önemli iki görevi Eğitim ve sağlık. Elbette diğer görevleri de önemlidir. Fakat eğitim ve sağlık en önemli görevlerindendir.

        Yıllarca terör için harcanan paraları hepimiz biliyoruz. Türkiye 30 yıl PKK ile boğuştu. Eğitim ve sağlığa harcayacağı kaynakları, teröre ve savunmaya harcadı. Bütün ülke ile birlikte en çok zararı doğu ve güneydoğuda yaşayan insanlarımız gördü. Yıllarca, kan, gözyaşı ve sağlıksız, geri kalmış bir coğrafyada yaşadılar. Onların sağlığına, refahına harcanacak kaynaklar silaha harcandı. Şimdi artık bu kaynaklar, insanlarımızın sağlığına, eğitimine ve refahına harcanıyor.

        SİZ KAZANIRSINIZ

        Türkiye’deki, sağlık politikaları bazı çıkar gruplarını rahatsız ediyor.

        Elbette bu sisteme karşı çıkacaklar. Çünkü onlar daha önceleri, hastalar ve onların aldıkları ilaçlar üzerinden, Türkiye’yi ve çaresiz hasta insanları soydular. Sezar’ın hakkını Sezar’a vermek gerekiyor. Sağlıkta Türkiye, dünya ülkelerinin birçoğunun önünde. Muhalefet, her hizmete karşı çıkmak demek değildir. Yapılan güzel hizmetlere, destek verip takdir ederseniz, halk sizin muhalefetinize inanır. Siz kazanırsınız ve ülkemiz kazanır...

        Diğer Yazılar