Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hırs ve ihtiras birbirine çok yakın kelimelerdir. Hırs; sonu gelmeyen istek, kızgınlık ve öfkeyi içinde barındırır. İhtiras ise tutku, güçlü ve aşırı istek demektir. İnsanın yapısında aşırı hırs ve ihtiras varsa bu insan tehlikelidir. Hedefine ulaşmak için her şey mübahtır. Siyasette de böyledir. Siyaset basamaklarını sindire sindire değil de, şans eseri biryerlere gelmiş ise ne oldum delisi olur, yaptıklarını yapacaklarını bilmez.

        15 yıllık Belediye Başkanlığı dönemimde, Belediye meclisimden ve dışından seçilen milletvekilleri çok oldu. Fakat hiçbiri şu anda siyaset sahnesinde yoklar. Çünkü halkın gücü ile değil hasbelkader seçildiler. İnsanlar şimdi isimlerini bile hatırlamıyorlar. Halkın gönlünü almak o kadar zor değil seçim zamanı gece gündüz demeden size destek veren, çalışan, yardımcı olan, insanların seçildikten sonra kıymetini bilmez, nasıl olsa seçildim artık onlara ihtiyacım yok derseniz, nasıl seçildiğinizi unutursanız, bir dönem sonra geldiğiniz yerde olamazsınız. Size selam verecek insan bile bulamazsınız.

        Siyasette zaman çok hızlı geçer ,çünkü devamlı hareket halindesiniz,boş zamanınız yoktur. Yılların nasıl geçtiğini anlamazsınız seçim zamanı çok çabuk gelir, bu zaman içerisinde hırs ve ihtirasınızın kurbanı olmayın. Geldiğiniz yerin kıymetini bilin ve ne oldum değil de ne olacağım diye düşünün. Hırs ve ihtiras sizin etrafınızdaki insanların, sizden uzaklaşmasına ve yalnız kalmanıza sebep olur. Yalnız politikada değil yaşamın her karesinde, size her türlü yanlışlığı ve kötülüğü yaptırır.

        İnsanlar şunu unatmamalıdır; önemli olan mevkii ve makamlara gelmek değil bu makam ve mevkiilerde başarılı olup, o koltuğun hakkını verip orada kalmaktır. Buna en iyi örnek Sayın Başbakandır. Başarılı milletvekilleri ve Belediye Başkanlarıdır.

        CHP VE SARIGÜL

        22 Eylül 2013 Pazar günü yazdığım "siyasette satranç" başlıklı yazımda son günlerde CHP'sinde gelişen, Gürsel Tekin'in İstanbul Büyükşehir Belediyesine aday olacağını ve Mustafa Sarıgül'ün de adaylığının sözkonusu olduğunu yazmıştım. Satranç oyunu başlayacak demiştim.

        Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Mustafa Sarıgül'e gelme diyemez. Çünkü İstanbul'da seçim kaybedilir ise Sarıgül'ü istemediniz, seçimi sizin yüzünüzden kaybettik diye, muhalif grup harekete geçer. Genel başkanlık sorgulanmaya başlanır. Kılıçdaroğlu Sarıgül'e açık, açık gel diyemez. Gel derse Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapmak zorundadır.

        Bu durumda Sarıgül seçimi kaybetse bile artık CHP'nin içinde genel başkan potansiyel adayıdır. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da İstanbul Belediye Başkanlığını kaybetmiş fakat CHP'nin genel başkanı olmuştu. Gürsel Tekin, Kılıçdaroğlunun onayını alarak aday adaylığını açıklarken, satranç oyununu da başlatmış oldu. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu satrançta hamlesini yaptı, şimdi sıra Mustafa Sarıgül de. Oyunun sonunu bilmek çok zor. En iyisi oyunu izleyelim. Bu oyunun sonu çok şeylere gebe..

        Kurban Bayramınızı kutlar, sağlıklar dilerim. Her şey gönlünüzce olsun.

        Not: Bayram sonrası 21.10.2013'te buluşmak üzere...

        Diğer Yazılar