Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Derbiler, güzel futbol dilencileri için büyük bir aşk... Ancak bizdekiler tam bir ızdırap... Tamam kırmızılar doğru ama çıkmayan kartlar, ters kararlar, Beşiktaş’a verilmeyen bir penaltı var. Fırat işin suyunu çıkardı, kötü niyetli, tiyatrocu futbolcular da tüy dikti!

        Bu kez kadrolar da, maçın öyküsü de çok farklıydı. ‘Kartal gol gol’ tezahütlarından hemen sonra Talisca, M.Topal’ın kaptırdığı topla Negredo’ya asist yaptı. Topal, diğer matador Soldado’ya asistle cevap verip hatasını telafi etti. 4 gün önce şov yapan Tolgay’ın laubali çalımı pahalıya patladı. Güneş’in kupa rotasyonu, Kartal’ın kanatlarını kırarken, Fener’in Tosic-Caner’in kanadından golleri bulması tesadüf değildi. İlk 45’te direğe takılan Caner, rakip eksikken ortalara başladı.

        R.Madrid’den ‘tanışan’ Soldado- Pepe’nin ‘takışmaları’ kırmızı sinyali verirken, ilk duvara toslayan Alper oldu. Sarısı varken düşmeye hazır Tolgay’ı itip amatörce bir hata yaptı. Geçmişte gerginlikten karlı çıkan F.Bahçe bu kez kendi silahıyla vurulmuştu.

        Maçın kader adamları ‘atılanlar’ değil, ‘atamayan’ Lens’ti... Negredo ve Talisca’ya vermediği, H.Ali’nin ‘Hızır gibi’ yetiştiği pozisyon gol olsa ev sahibi farka gidebilirdi. Protokol olmasa, yönetim bonservisini almazdı.

        10 kişilik F.Bahçe, jet reaksiyon gösterip Şener’le, Lens’in yapamadığını yaptı. ‘Transfer kavgası’ çıkaran M.Ekici harikülade bir asistle adeta borcunun ilk taksidini ödedi! Güneş, hemen Babel ve Quaresma’yı sarıldı. Q7’nin girişiyle çıkışı bir oldu. Son maçın kahramanı olmanın getirdiği şımarıkla, Josef’in de tuzağına düşüp 7 dakikada kızardı. Onu ‘yalandan’ sakinleştirmeye çalışan Volkan, Aydınus’un ‘sabrına’ rağmen aynı kervana katıldı. Bir kaptan dümenden ancak bu kadar çıkabilirdi!

        Beraberlik golü, 9 kişilik ezeli rakip önünde Beşiktaş’ın itibarını kurtarırken, 10 dakika uzatmalı kör dövüşü de sona erdi. F.Bahçe eve ufak bir avantajla döndü. Kaybeden Türk futbolu, sevinen PFDK’yı bekleyen rakipler oldu!

        Diğer Yazılar