Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kan değişikliğinin pozitif etkisi çok fazla sürmedi. Hagi'li Galatasaray, 3. maçında yine mağlubiyet alışkanlığına geri döndü ve 11. haftada ligdeki 5. mağlubiyetini tadarak bu yılki hedeflerinden çok uzaklara düştü.

        Hagi'nin takımın başına gelmesiyle Galatasaray'ın ayrı bir hava yakaladığı gerçek. Daha dengeli bir takım oldu. Daha az pozisyona giriyor ama rakibine de pozisyon vermiyor. Dün akşam Jaja'nın 4. dakikada kaçırdığı pozisyonu saymazsak, Servet'in 75'teki hatası olmasa sabaha dek oynansa gol çıkmayacak bir mücadele izledik.

        Hagi'nin politikasını eleştirmek mümkün değil. Fazla alternatifi yok. Aldığı takımın sıkıntıları kolay çözülecek gibi değil. Sakatlar çok, kulübesi zayıf. Rumen hocanın gerek oyun planı gerekse oyuncu değişikliklerindeki müdahalelerinde eleştirilecek bir şey bulmam mümkün değil. Trabzonspor karşısında bundan daha iyi oynamasını beklemiyordum. Galatasaray'ın kaybetmesinin nedeni kötü oynaması değil, savunmada yapılan bireysel hatalar...

        Hagi'li Galatasaray, orta sahada 5'li bir oyuncu bloğu kullanıyor. Cana biraz daha geride. İyi yer tutuyor. Akıllı ancak ağır, oyuna katılımı hiç yok. Yani atıl bir oyuncu. Bir düşünelim, Manchester United, Barcelona, Inter vesaire gibi takımları... Böyle tek yönlü bir oyuncu kullanır mı? Zaten rakip Trabzonspor'a bakıyoruz, o da kullanmıyor. Ön libero gibi oynayan isimler Selçuk ve Colman. Dün akşam çok iyi oynamasalar da yine fark ortada... Elano, Galatasaray'ın özellikle bu döneminde çok ihtiyaç duyduğu bir oyuncu. Hagi onu önemsedi ve vitrine koydu. Ben onun Brezilya Milli Takımı oyuncusu olduğuna inanmıyorum ama şu anda Galatasaray'da çok gerekli bir isim. Ama en azından Fenerbahçe maçındaki Elano... Dün akşamki değil... Pino, çok güçlü ve stoperlere kolay teslim olmayan etkili bir isim ama o da alan bulursa... Trabzonspor, Pino'ya bu alanı vermedi.

        Galatasaray, rakibinin oyununu bozdu. Rakibine oynayacak alan bırakmadı, pozisyon vermedi. Verdikleri pozisyonlara baktığımızda en önemlisi o ana kadar çok iyi oynayan Servet'in 75'te ayağındaki topu basit oynamayıp, Engin'e kaptırdığı ve gol olan pozisyon. Hata deyince kaleci Ufuk belki hiç yüzde 100'lük pozisyon kurtarmadı ama elinden kaçırdığı 2 basit top vardı ki orada Trabzonsporlu oyuncuların olmaması genç file bekçisi için büyük bir şanstı. Galatasaray'ın kalesinde oynuyorsanız böyle basit hatalara yer yok.

        Galatasaray'dan çok bahsettik. Liderlik şansını kaçırmayan Trabzonspor'u da kutlayalım. Colman, Selçuk hatta 75. dakikaya kadar ortalıkta olmayan Umut'un çok iyi oynamamasına rağmen Galatasaray'dan daha iyi bir takım olduklarını çok açık olarak gösterdiler. Maçın 90 dakika olduğunu hatırlattılar. Özellikle Engin'e ayrı bir parantez açmak istiyorum. Belki hatayı Servet yaptı, golü Umut attı ama ilk gol Engin'in yarattığı bir gol. Enerjisi ve teknik becerisiyle bence milli takım düzeyinde bir oyuncu.

        Diğer Yazılar