Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İki takım içinde hayati önemi olan derbide Galatasaray karşısında maçı 2-1 kazanan Beşiktaş oldu. Bu sonuç bu yıl Galatasaray'ın lig defterini kapatma anlamı taşıdığı gibi Beşiktaş karşısındaki 6 yıllık galibiyet serisinin de sonu oldu. Bu sonuç aynı zamanda Galatasaray'ın ne kadar kötü olduğunun da bir göstergesiydi. Aslında Galatasaray çıkış için bundan uygun birderbi, bundan uygun bir Beşiktaş bulamazdı. Beşiktaş kadro olarak tam Galatasaray'ın dişine göreydi. Özellikle de defansı... Biraz yüklenildiğinde özellikle kanatlardan işi rahatlıkla bitirilecek bir Beşiktaş vardı sahada. Ama tek bir Guti o Beşiktaş'ı aldı götürdü ve maçı kopartan adam oldu.

        Kayserispor maçında Galatasaray adına umutlanmıştık. Ancak Hagi geldikten sonra Galatasaray'ın deplasmandaki ve içerideki görüntüsü birbirini tutmuyor. Hagi deplasmanda bu oyuncu yapısıyla en doğrusunu yapmaya çalışıyor. Futbol adına da başarılı...

        Galatasaray'ın bu kadro yapısıyla içeride aynı sistemle oynaması mümkün değil. İçeride daha farklı işler yapılmalı. Gelen rakibe Ali Sami Yeni hissettirmek, baskıyı yaşatmak gerekiyor. Ama bu kadro yapısıyla bu yapmak zor. Ali Turan içeride sağ bekte oynamaz. Orta sahada Cana'nın da oynaması bence doğru değil. Cana'yı seyirci seviyor ama sadece defans yapıp topu arkadaşlarına vermekle bu iş olmaz.. Hele Cana gibi bir oyuncuyu stoper olarak düşünmek ve oynatmak Galatasaray gibi birtakımda hiç mümkün değil.

        Tabi Galatasaray'ın bütün yükünü ve sıkıntılarını bu iki oyuncuya atmak da yanlış olur. Bunlar en azından elinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Ama Ali Turan bunu da yapamıyor ve hem kendine hem de takıma büyük zarar veriyor. Bir de umut vermeyenler var. Esas kötü olan bu... Dün Eleno Kayserdeki kadar biraz oynasa belki Galatasaray için farklı şeyler söyleyebilirdik. İnsan hiç mi oynamaz? Galatasaray'ın sıkıntılı ihtiyaç duyduğu anda Galatasaray'da fark yaratması gereken oyuncuların başında Elano geliyor. Ondan beklenen Guti'nin Beşiktaş'ta yaptıkları Ama gene olan biri dolaşıyor 34 yaşındaki Guti maçı kopartıp götürüyor.

        Hagi'yi fazla eleştirmek mümkün değil Sıkıntılar, görüyor müdahale etmek istiyor ama ne yapsa nafile... Dün akşam Pino'yu sağ tarafa alip Battal'ı oyuna sokması belki çok daha önce yapılması gereken bir müdahale.. Ama bu da Galatasaray'ı canlandırmaya yetemedi. Görünen o ki Hagi'nin kısa vadede bu oyuncu yapısıyla yapacakları sınırlı.

        Sonuçta Galatasaray için evinde yeniden dönüş gerçekleştirebileceği bir maçı kaybetti ve Galatasaray büyük bir fırsatı tepmiş oldu.

        Diğer Yazılar