Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tofaş Coachu Orhun Ene, kaybettikleri ikinci maç sonrası kazanmak için sahaya enerji koymaları gerektiğini söylemişti.

        Dünkü oyunda - hem de Morgan gibi takımın ana unsurlarından birinin oynamadığı mücadelede

        - Tofaş’ın önceki iki maçtan en önemli farkı, maçın 40 dakikasına yayılan mücadele direnci, yani enerjisiydi.

        Fenerbahçe Doğuş’ta da tam aksine takımın ‘ener enerjik’ ismi Vesely rotasyon gereği tribündeydi. Zaten Thompson’ın varlığında sıkıntılı bir uzun rotasyonuna sahip Fenerbahçe’nin dünün özelinde canını yakan tercih de bu oldu. Ahmet erken faul problemine girip, son dönemin formda ismi Melli de ‘durağan’ bir gün geçirince Kanarya, ikinci yarının büyük bölümünü 4 kısa ile oynadı. Tofaş, Kadji başta olmak üzere neredeyse her hücumda potaya gidip ya faul aldı, ya da basketi buldu; ya da ikisi bir aradaydı! Tam 37 kez faul çizgisine gitti Mavi-Beyazlılar ve buradan 29 sayı çıkardılar.

        Fenerbahçe Doğuş bitime 3 dakika kala 8 sayı öndeydi. Maç boyunca birkaç kez farkı çift haneli skorlara çıkarma fırsatı yakaladılar, 8-9 sayı öne fırladılar. Ancak Tofaş, Kanarya’nın her denemesine Kadji, Mejia, Crocker ve Henry ile karşılık verdi. Son 3 dakikada Tofaş’tan yedikleri 13-2’lik seri Fenerbahçe’de görmeye pek de alışık olduğumuz türden değildi.

        F.Bahçe’de 5 oyuncu çift haneli sayılara ulaştı. Tam 26 asistle yine topu mükemmel paylaştılar. Hücuma da diyecek bir söz yok. Ancak bu kez Tofaş, F.Bahçe’yi dünün özelinde ‘zayıf’ yerinden yakalayıp içeriden çökertti. Mejia’nın bitime 4 saniye kala müthiş üçlüğü ise dünkü performansları adına pastanın üzerindeki krema oldu.

        Tofaş’ın galibiyetiyle seriye yeniden heyecan geldi. Ancak saha avantajı, geniş rotasyon, tecrübe, kader değiştirecek isimler gibi faktörlerle hala Fenerbahçe Doğuş dizginleri elinde tutuyor.

        Diğer Yazılar