Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Galatasaray için kritik haftaların başlangıcında sahasında oynayacağı en önemli maçtı. Ancak Sarı- Kırmızılılar bu sürece çok kötü başladı. Lider karşısında öne geçmesine karşın oyunu tutamadı. Orta sahada etkisiz, savunmada hatalarla dolu futboluyla böylesine ciddi bir rakibi alt etmesi de zaten çok zordu. Ve böyle de oldu.

        Başakşehir ligin zirvesinde olmasının yanı sıra özgüveni yüksek bir takım. Uyumlu ve akıllı oyunun getirdiği güzel futboluyla dikkat çekiyor ve bunu da sonuçlara yansıtıyor. Namağlup, deplasmanda Arena’ya gelene kadar gol yememiş. Aynı zamanda ligin en çok gol atan takımı.

        Abdullah Hoca da maç öncesinde “Kaygımız yok, lider geldik; kendimize güveniyoruz” dedi. Nitekim bu güven de 90 dakika boyunca takımı adına sahaya yansıdı. Kendi oyununu Galatasaray’a da kabul ettirdi. İstediğini aldı, gitti. Lider kalmayı ve tebriği hak etti.

        Oyunun başında iki taraf da birbirini tarttı. Sonrasında Galatasaray baskı yarattı. Bruma’nın kanadının yanı sıra sağdan da Sinan’la geldiler. Abdullah Avcı, Bruma’nın üzerine iki oyuncusunu gönderdi ancak Portekizli yine de etkili oynadı. Eren biraz dikkatli olsa devreyi Galatasaray önde kapatabilirdi.

        Sneijder uzun ve kontra toplar attı. Sürekli uzaktan kaleyi yokladı. İlk yarıda kopya goller izledik. Sneijder’ın ortasında Sinan’ın arkasında De Jong ve Eren de sırada beklerken,Yalçın ve Bekir sadece izledi. Batdal’ın golünde ise önde Semih, arkada Sabri hamle hatası yaptı. Başakşehir ikinci yarıya etkili girdi. Galatasaray’ı ayağa paslar ve tempolu çıkışlarla rahatsız etti. Müthiş sprinter Visca’nın şutu, Emre’nin direkten dönen topu gol sinyalini zaten vermişti. Nitekim yine bir duran topta Yalçın golü yaptı. İki golde de Galatasaray’da savunma sıkıntısı, stoper yarası kendini gösterdi. Golden sonra Başakşehir kontrolü elinde tuttu, sahasına çekildi. Galatasaray’ın son dönemdeki geciken baskısı sonuç vermedi. Cimbom’da Eren’in suskunluğu sürüyor, bu da takımı gol yollarında olumsuz etkiliyor. De Jong, bence Tolga’yı arattı. Haftayı hasta geçiren Selçuk da efektif olamadı. PodolskiSinan değişikliği görüntüye artı katkı sağlayamadı. Bu görüntüde tek etkili silah Bruma da oyundan düştü.

        MEHMET BATDAL

        Başakşehir’in gizli kahramanı. Sırtı kaleye dönük çok iyi topu saklıyor, fake atıyor. Hava toplarına çok iyi yükseliyor, çok iyi vuruşlar yapıyor. Bu formunu alkışlamamak elde değil.

        ABDULLAH AVCI

        Zevk veren, koşan, sürekli üreten bir takım yaratmış. Ustalar, gençler ve yeteneklileri tek bir potada doğru eritmiş. Başakşehir bulunduğu yeri futboluyla hak ediyor. Bravo!

        Diğer Yazılar