Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Derbiler dünyanın her yerinde renkli, zevkli ve futbolun doruğuna ulaşan maçlar oldu her zaman. Sonuçta ne kadar bir puan mücadelesi de olsa yıllara yayılan rekabetin getirdiği çekişme bu maçların önemini arttırıyor.Planlar mutlak galibiyet üzerine yapılıyor. Tıpkı bizdeki Galatasaray-Fenerbahçe maçlarında olduğu gibi.

        Ancak dün gece Galatasaray sahaya kazanmak için çıkmış bir takım görüntüsünde değildi. Sezona iyi başlayan Galatasaray iki iç saha yenilgisi ile tablodaki yerini riske edince Hollandalı hoca derbi için takımını farklı bir şekilde oyuna sürdüKötü gidişi önlemek adına yaptığı hamle belki gerekliydi ama radikal değişiklikler için o maç bu maç mıydı?90 dakika bizi gösterdi ki bu seçim yanlış maça rastladı.

        Riekerink gerek oyuncu tercihleri gerekse oyuna müdahalesiyle büyük takım hocası olmadığını gösterdi. Selçuk’un yıllar sonra yedek başlaması topu tutmaktan çok karşılamayı düşündüğü içindi. Savunmaya yönelik sert bir orta saha oluşturmak istedi ama olmadı. Stoperde Serdar ve Hakan tercihi de bu sezonun bir ilkiydi.Serdar transferiyle birlikte başlayan performans ve sakatlık spekülasyonlarına dün gece bir de acemi penaltısı ekledi.45 dakika kilitlenmiş orta saha yapıları, iki taraf oyuncuların tedirginliği hücum üretimini etkiledi.

        Topa kim sahip olduysa yana ve ayağa paslara başvurdu. Dikine rakibin üzerine giden olmadı. Galatasaray çekingendi. Bruma biraz hareketliydi ama rakip onu kalabalık karşılayınca ceza alanına giremedi. Yalnızları oynadı. İlk yarıda gole kadar topu belki iyi kestiler ama oyuna sokarken zayıf kaldılar. Koca yarıda tek gol pozisyonu yoktu. Fenerbahçe ise iki kez geldi, birinde mükemmel bir gol buldu. Carole’ün büyük hatasını Alper çok iyi kullandı ve Şener golü attırdı. Zamanlama açısından da bu ev sahibi ekibin ekmeğine yağ sürdü. Soyunma odasına önde ve moralli gittiler. Ve maçın geri kalanına da bu avantajı ve özgüveni mücadele güçlerine ekleyerek oynadılar. Maçı istediler ve aldılar. Galatasaray ise seyretti.

        İkinci yarıda Galatasaray’da önce Yasin sonra Podolski değişikliği geldi. İkisinden de katkı gelmedi. Sneijder’ın artık oynama zamanı gelmişti ama o oyunda yoktu. Arkadaşları için “böyle oynarsak olmaz” diyen Hollandalı’nın da aynaya bakma zamanı bence geldi. Orta sahada Nigel’in yerine Selçuk girse savunma arkasındaki oyunculara pas trafiği açısından daha iyi işler yapabilirdi. Böyle kritik bir derbide Riekerink’in yanlış tercihleri ve oyuncu grubunun bireysel performansları maçı Kadıköy’e verdi. Galatasaray için en acısı 90 dakika boyunca maçı tek pozisyon bulamadan kapatmak oldu.

        Diğer Yazılar