Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Seçim kampanyasını İzmir’den başlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sana tüm kalbimle geldim İzmir. Kalpten kalbe giden yolu açık etmenin zamanı geldi. Bu sefer İzmir’le tüm perdeleri kaldıracağız” şeklindeki duygu yüklü sözleriyle İzmir için yeni bir sayfa açtığını anlattı.

        Erdoğan; gerek AK Parti’nin 6. Olağan İl Kongresi’nin yapıldığı Halkapınar Spor Salonu’nda, gerekse hemen yanındaki meydanda yoğun ilgi ve coşkuyla karşılandı. Erdoğan, İzmir’de, sık sık sloganlarla ve sevgi gösterisiyle kesilen konuşmasında, Türkiye’ye ve dünyaya, “daha çok özgürlük, daha çok demokrasi, daha çok adalet, daha güçlü hukuk düzeni ve daha çok refah” sözü verdi.

        ÖZGENER’İ KUTLADI

        Bu arada; önemli yatırımları götürdüğü İzmir’e AK Parti’yi tanıtamadığını düşünen Erdoğan, “yapmanız gereken İzmirli kardeşlerimize kendimizi daha iyi ve doğru anlatmaktan ibarettir. Bugüne kadar İzmir’e sadece yatarım kazandırmanın dışında ne yaptık”sorusunu yöneltti.

        İzmir halkının değerlerini, hassasiyetlerini dikkate aldıklarını vurgulayan Erdoğan, “Dinin siyasete alet edilmesine kesinlikle karşıyız. Parti programımızda laikliğe en geniş anlamda yer verdik. Biz laikliğe değil; laikliği din düşmanlığı olarak görenlere karşıyız” şeklinde konuştu. Erdoğan İzmir programı kapsamında, İzmir Ticaret Odası Başkanlığı’na yeni seçilen Mahmut Özgener’i kutladı, özel meclis toplantısında iş insanlarına konuştu; “İzmir’i 2023 hedeflerinin öncü şehri yapacağız” sözleriyle de, İzmir’e bakışını ve verdiği önemi anlattı.

        SEVGİM BİTMEZ

        Erdoğan; Atatürk ve Özal’dan sonra İzmir Ticaret Odası’nı ziyaret eden 3. Cumhurbaşkanı oldu.

        Öte yandan; Başbakan Binali Yıldırım da, İl Kongresi’ndeki konuşmasında, “son Başbakan olarak İzmir’e sevgim bitmez” dedikten sonra, İzmir’e yapılan yatırımları anlattı ve Atatürk’ün de, kalkınma hamlesini İzmir’den başlattığı söyledi.

        Ayrıca; AK Parti’nin İzmir 6. Olağan İl Kongresi’nde, mevcut İl Başkanı Aydın Şengül, tek aday olarak yeniden AK Parti İl Başkanlığı’na seçildi.

        50 kişilik il yönetim kurulunda 12 kadın yer aldı.

        Böylece; 24 Haziran ve ardından da yerel seçimler Aydın Şengül ve ekibine emanet edildi.

        Sonuç olarak: İzmir’de Erdoğan rüzgarı esti.

        Diğer Yazılar