Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Kulüplerin özellikle futbolun ciddi sorunları var. Kulüpler Birliği bir çok kez taleplerini dile getiren açıklamalar yaptı. Son olarak, Futbol Federasyonu’na bir mektup yazdı.

        Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı’na seçilen Ahmet Ağaoğlu ve 19 kulüp adına kaleme alınan ve imzalanan mektup geçen hafta ilgili makama gönderildi.

        Federasyon konuyla ilgili olarak henüz bir açıklama yapmadı.

        Mektubun içeriğinde, yabancı futbolcu sayısı, yayıncı kuruluşla ilgili yaşanan parasal sorunlar, harcama limitleri ve kurulların seçimi dile getirilmişti.

        En önemli detay hatta yaptırım olarak; istekler yerine getirilmez ise “maçlara çıkmayız” çıkışıydı.

        Spor medyasında yer alan haberlerde, mektubun içeriğinin doğru ancak sert olduğu konusunda tartışmalar yaşandığı yazıldı.

        Bu tartışmaların ne kadar doğru olduğunu bilmiyoruz.

        Bildiğimiz ve gördüğümüz kadarıyla, kulüplerin çok zor durumda olduğudur.

        Mali olarak bir çöküş yaşandığını kulüp yöneticileri sıkça gündeme getiriyorlar. Sorunun en önemli maddesinin ise yayıncı kuruluş ile yaşananlar olduğu ortada.

        Sürekli indirimler ve ödeme takvimine uyulmaması can sıkıcı olmaktan öte yaşamsal bir hal aldı.

        Tüm bunlar bir yana, Türk futbolunun geleceği için neler yapılması gerektiği bir türlü gündeme gelmiyor.

        REKLAM

        Öncelikle altyapı sorunu istenildiği gibi çözüme kavuşmuyor. Altyapının tek başına kulüplerin sorumluluğuna bırakılacak bir çalışmanın çok ötesinde olduğu bir gerçek. Futbolun geleceğini planlayacak, projelendirecek kurum Futbol Federasyonu'dur. Uygulamayı yapacak kulüplerin buna ihtiyacı olduğunu söylemeliyiz.

        Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç’un, “Antrenör bulamıyoruz” yakınmasını iyi okumak gerekir. Yeterli, eğitimli, yetişmiş, günün koşullarına uygun antrenör ya da eğiticiden söz ettiğini anlamak mümkün.

        Tüm bunları ve daha fazlasını bu akşam Habertürk televizyonunda bulacağımızı umut ediyoruz.

        4 kulüp başkanı ilk kez bir televizyon programında bir araya gelecek. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor başkanları futbolun bugününü tartışacaklar. Ancak, gelecek için de söyleyecekleri çok önemli.

        Tarihi bir yayın olacağı kesin. Sporseverlerin ilgiyle izleyeceği yayını gerçekleştiren Habertürk,futbol adına önemli bir işi gerçekleştirdi.

        Ali Koç, Ahmet Nur Çebi, Burak Elmas ve Ahmet Ağaoğlu; yayıncı sorunu,yabancı oyuncu sayısı, harcama limitleri, vergi kesintileri,hakemler gibi birçok konuyu tartışacaklardır.

        Ve en önemlisi, bu iş böyle giderse “Maçlara çıkmayacaklar mı?” sorusunun yanıtını da öğrenmiş olacağız…

        Diğer Yazılar