Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İsmail Kartal’ın göreve gelmesiyle birlikte yeni bir kimlik kazanan Fenerbahçe, Sivas deplasmanından 1 puanla döndü.

        Maça iyi bir kadro ile başlayan Sarı-Lacivertliler, Nazım ve Novak’ın başarılı oyunu ile Sivas ataklarına geçit vermedi. İlk yarı savunma hatasız oynayınca, ilerideki oyuncular rahat pozisyona girdiler. Orta sahada yer alan Zajc, attığı gol dışında performansı ile olumlu not aldı.

        İlk 45 dakika beklenenin üzerinde bir oyun vardı. Soğuk havaya karşın, Fenerbahçe oyunun hakimiydi. Bir gol attı. En az 2 net gol pozisyonunu ise değerlendiremedi. Takım olarak mücadele eden, atak sayısını çoğaltan, rakibin sahasına yerleşen Sarı-Lacivertlilerin oyunu beğenildi.

        Ancak ilk 45 dakika harika oynayan takım ikinci yarı sahada yoktu. Bunun temel nedeni fizik gücünün eksikliğiydi. Özellikle orta alan rakip ataklarını karşılamada başarısız olunca sıkıntılı anlar yaşadılar.

        Serdar Aziz ile Novak’ın sakatlanarak oyun dışı kalması Sarı-Lacivertlilerin savunma organizasyonunu etkiledi. Özellikle Novak çıktıktan sonra Sivasspor neredeyse tüm ataklarını bu hattan gerçekleştirdi.

        Sonradan oyuna girenler istenilen performansı gösteremedi. İdeal kadro değişince, oyun planı da değişti. Futbolcuların yerlerinin farklılaşması düşüşü getirdi.

        Osayi ile Valencia’nın iyi anlaşması sonucu sağ kanattan gelişen ataklar tehlikeli oldu. İlk yarıdaki mücadele ve kaliteli oyun ikinci yarıda yoktu. Bunun en somut nedeni sakatlıklardı. İleride oynayan Osayi’nin sol beke gelmesi her şeyi alt üst etti.

        Sivasspor, Fenerbahçe’nin kadro kurgusundaki değişikliği lehine çevirdi. İlk yarı vasat bir görünüm veren ev sahibi takım son bölümde oyunun hakimiydi. Beraberlik golünden sonra, maçı kazanabilecekleri pozisyonlar ürettiler. Berke’nin kurtardıkları dışında direkten dönen topları da unutulmamalı. Henrique’nin attığı golün muhteşem bir vuruş olduğunu da belirtelim.

        Kırmızı-Beyazlılar eksik kadrosuna rağmen, mücadele olarak daha üstündü. Fiziksel üstünlüğünün yanı sıra, kazanma arzusu oyunda daha diri olmalarına neden oldu. Çok sayıda orta ve korner atışı Sivas’ın üstünlüğünün kanıtıydı. Hava toplarında etkiliydiler.

        Beraberliği korumaya çalışan Fenerbahçe son anlarda zorlansa da 1 puan almasını bildi.

        İkinci yarı forma şansı bulan Pelkas için bir cümle söylemek gerekirse, vasatın üzerine çıkamadı. Bu gidişle yedek kulübesinden kurtulamaz. Yönetim bu oyuncudan kurtulursa elini rahatlatır.

        İsmail Kartal, takıma iyi oyun oynatmak istiyor. Önde baskı kurması, sürekli ileriye oynatması bunun göstergesi. Ancak, onunda eksik oyunculardan yakınması doğal.

        Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, yıllardır belirli standardını sürdürüyor. Eksik, sakat demeden elindeki kadro ile en iyisini yapmaya çalışıyor. Fenerbahçe karşısında özellikle ikinci yarı oynattığı ofansif oyunun karşılığı 3 puan olabilirdi. Çalımbay’ın en büyük özelliği oyunu okuyuşu ve taktiksel düşüncesi. Takımını iyi hazırlamış. Son ana kadar kazanmak için mücadele ettiler.

        Her iki takımı da sergiledikleri iyi mücadele ve kazanma arzularından dolayı kutlamalıyız.

        Diğer Yazılar