Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kimi hukuk kurallarının muğlaklıklar içermesi, uygulayıcının yorumunu önemli kılar.

        Elbette planlayarak adam öldüren birinin suçu, şüpheye yer bırakmayacak şekilde kanıtlandıysa bunun cezası bellidir. Yasa, böyle bir suça verilecek cezayı açıkça tarif etmiştir.

        Ancak özellikle kamu kurum ve kuruluşlarının işleyişiyle ilgili pek çok yasa ve yönetmelik yoruma açıktır. Bu yüzden yorumu yapanın “penceresi”çok ama çok önemlidir.

        Geçtiğimiz hafta Bayraklı Belediye Meclisi‘nde büyük bir tartışma yaşandı.

        Anlatılanlara göre AK Partili üyelerin, belediyenin çeşitli birimlerindeki müdürlerin görev yerlerinin neden değiştirildiğini sormaları üzerine başlayan tartışma, tarafların birbirine söylediği ağır sözlerle iyice büyüdü.

        Tartışma sırasında Başkan Hasan Karabağ, AK Partililere “Öyle bir iktidarsınız ki saçma sapan bir belediye yarattınız” dedi. AK Partili meclis üyeleri, “Sen de saçma sapan bir belediye başkanısın” sözleriyle karşılık verince Başkan Karabağ, zabıta ve güvenlik görevlilerini çağırarak iki meclis üyesini dışarı attırdı.

        Meclisin ardından AK Partililer, Başkan hakkında; Başkan da AK Partililer hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

        Meclis Çalışma Yönetmeliği’nin 12. maddesine göre meclis düzenini bozan üye, uyarılara rağmen davranışında ısrar ederse başkanın talimatıyla Meclis’ten çıkarılabilir. Ancak aynı madde, böyle bir durumda oturuma ara verilebileceğini ya da toplantının ertelenebileceğini de söylüyor.

        İşte burada uygulayıcının yorumu önem kazanıyor. Başkan Karabağ, sinirler yatışana kadar ara vermek ya da Meclis’i ertelemek yerine tıpkı kendi gibi halkın oyuyla seçilen iki meclis üyesini dışarı attırmayı tercih ediyor.

        Başkan Karabağ‘ın tutumu hukuka uygun belki...

        Ama hiç mi hiç şık değil...

        Diğer Yazılar