Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye futbol ülkesi olmaktan çıkıyor, farklı dallarda da dünyada söz sahibi oluyor. Bunlardan biri de tenis. Türkiye’de yapılan ilk ATP World Tour etkinliğinin sponsoru Rado’nun CEO’su Matthias Breschan’la Federer maçını izledik

        27 Nisan’dan bu yana Türkiye’nin en büyük tenis kompleksi olan Koza World of Sports, TEB Paribas Istanbul Open’da dünyanın en ünlü isimlerini ağırlıyor. Tabii herkes yakışıklı raketlerin peşinde, bense bu güzel turnuvanın zaman sponsoru Rado’nun CEO’sunun... İsviçreli saat markası 2015 yılı içerisinde 11 farklı ülkedeki 14 tenis turnuvasında “Resmi Zaman Tutucu” sponsorluğunu üstleniyor. İstanbul’daki turnuvada da servislerin hızları da olmak üzere tüm zamanları ölçecek. Bir de İstanbul için özel saatler tasarlamışlar. Matthias Breschan’la hemşerisi Federer’in maçında buluştuk.

        ■ İstanbul ve tenis; güzel ikili...

        Kesinlikle... Türkiye’de yapılan ilk ATP World Tour etkinliğinin sponsoruyuz, mutluyuz. Türkiye çok inandığımız bir ülke. Güzel işler başaracağız. İstanbul dünyanın en güzel kentlerinden biri ve biz böylesi etkili bir şehirde bulunmaktan büyük gurur duyuyoruz.

        ■ Tenis yerinde izlemesi çok keyifli olan bir spor.

        Oyunculara yakın olmak, topa vururken kullandıkları zekâyı canlı izlemek çok güzel.

        ■ Sizin tenis aşkı nereden geliyor?

        Tenis çok özel bir spor. Kadın ya da erkeğin tekelinde değil. İki cins de çok seviyor. Tenis çok sıra dışı bir spor, hem mütevazı hem kalbur üstü, hem zekâ gerekiyor hem de oynaması çok zor değil. Büyük turnuvalara sponsor olarak bu spora destek vermeye devam edeceğiz.

        Tenis dünyasının en büyük isimlerinden biri olan Roger Federer, İstanbul Open’ın en çarpıcı ismi. İlk maçını rahat kazanan yakışıklı rakete İstanbul seyircisi sanki bir Türk’müş gibi tezahürat yaptı. Tabii İstanbul’da yaşayan tüm İsveçliler de onlara zevkle katıldı. Sempatik Federer dakikalarca tribünleri selamladı, çocukların uzattığı topları bir bir imzaladı.

        Saatten kişilik testi...

        ■ Saat nedir sizin için?

        Zamanı gösteren bir cihazdan çok daha fazlası... Kadınlar makyaj, saç kesimi, çanta ya da ayakkabı seçimleriyle karakterlerini ele verir. Saat de bunlardan biridir ama tek değildir. Erkekler daha komplike yaratıklar. Bir anda karakter analizi yapabileceğin bir veri sunmazlar sana. O yüzden saat erkeklerin karakteri hakkında çok fikir verir.

        ■ Çocukların bile elinde artık akıllı telefonlar var. Bırakın saati, televizyon programlarının çekimlerini bile bunlarla yapıyorlar. Saatin konumu, duruşu biraz etkilenmedi mi?

        Teknoloji geliştikçe geleneksel yöntemlerin pabucu dama atılıyor, haklısınız. O yüzden kol saatinde herkes kendine uzmanlık alanı belirledi. Saat kişinin bir parçası olmaya başladı, yaptığı işe ya da sahip olduğu hobiye uygun modeller geliştirdi. Mesela biz marka özelliklerimize çok uygun olduğu için tenise yöneldik, bir başka ünlü bir İsviçre markası atçılık camiasında, bir diğeri sulu sporlarda alan açtı. Sektör içinde sektör diyebiliriz. Tabii görüntünün de çok özel olması gerekiyor. Teknolojiyle birlikte tasarım alanında da yenilikler dur durak bilmiyor. Bir projeye sponsorsanız ürettiğiniz şeyin otantik olmasına dikkat etmeniz gerekiyor.

        ■ Kimler ne tür saatler kullanır?

        Tabii dalgıç saati kullanan illa dalacak diye bir şey yok ya da pilot saati kullanan illa pilot değildir ama kişiliği ele verir. Renkli saatler gerçekten hayatı daha hafife alan insanların saatidir. Rahattırlar. Dalgıç saat kullananlar özgürlüğüne düşkün, yalnız ve hayattan keyif alan insanlardır. Örnekler çoğaltılabilir. Ama kimi hiç sallamaz bunu ve bu da fikir verir, bunu kötü anlamda söylemiyorum.

        Diğer Yazılar