Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Uzmanlar sosyalleşmenin çocuğun gelişiminin önemli bir parçası olduğunu belirtiyor. Sizinle kuaföre, maça, market alışverişine gelmeleri her ne kadar basit gibi görünse de çocuğunuz için çok önemli bir sosyalleşme aracı

        HEM iş hem de özel hayatlarımızda trend "sosyalleşme". Bu kelime aldı başını büyüdü, yürümeyi bırakın koşuyor ve gitgide hızlanıyor. Ne kadar böyle gider henüz trend guruları bile bilemiyor ama içinde yaşadığımız dünyaya uyum sağlamamız, çocukları hazırlamamız ise şart gözüküyor. Son yapılan araştırmalara göre Facebook'un 693 milyon, Google+'nın 343 milyon, Twitter'ın ise 288 milyon kullanıcısı var.

        Peki tüm bunların arasında bizler özel hayatlarımızda, ailemizle, çocuklarımızla ve birey olarak kendimiz için sosyalleşmeyi nasıl başaracağız?

        İki araya bir dereye sıkıştırılmış yemeklerden uzaklaşmak, kahve içmeye kalabalıklar arasına karışmak, "Şu işi de halledeyim" diyerek ertelediğimiz tüm bizi ilgilendiren şeyler bizi hayata bağlıyor aslında.

        Aşağıdaki ipuçları size daha sosyal olmanızın yollarını gösterebilir.

        KENDİNİZE İYİ BAKIN:

        Sosyalleşmenin yollarından biri kendinize iyi bakarak kendinizi iyi ve güzel hissetmektir. Eğer kendinize gereken özeni göstermezseniz sosyalleşme becerileriniz azalır. Şöyle bir örnek verelim; biriyle sohbet etmeye başladınız diyelim, saçlarınız yağlı ya da genel olarak bakımsızsa, üzerinizde ter lekeleri olan bir tişört varsa ne olur bir düşünün.

        GÜLÜMSEYİN:

        Gözlerinizi ışıl ışıl yapan bir gülümsemeyle dolaşmayı unutmayın. Beyaz dişleriniz sizi daha yaklaşılabilir yapacaktır; özellikle okula yeni gelmiş bir kızsanız. Daha az kaş çatarsanız daha mutlu görünürsünüz.

        BAŞTAN SAVMAYIN:

        Daha sosyal olmak için tanıdıklarınızla akrabalarınızla daha yakın ilişkiler içinde olun. Yemekler tertip edin, telefon edin, sosyal medyada sohbetler yapın ya da mektup yazın.

        POZİTİF OLUN:

        Her ne olursa olsun canayakın, arkadaş canlısı olun. Moralinizin hemen bozulmasına müsaade etmeyin. Soğuk bir kişi olursanız insanlar size çekinerek yaklaşır ve genelde yaklaşmazlar, yalnız kalırsınız.

        GÜVENİLMEZ OLMAYIN:

        Daha sosyal olmanızın en sağlam yolu planlarınıza sadık kalmanızdır. Çoğu zaman uzun bir günün ardından odanızda sakince uzanmak isteyebilirsiniz. Arkadaşlarınızla yaptığınız planları sürekli ertelerseniz güvenilmez olursunuz.

        BİRLİKTE HAREKET EDİN:

        Okula yeni girdiğinizde büyük bir şehirde kaybolmuşsunuz hissine kapılabilirsiniz. Ama bir grubunuz olursa sosyal becerilerinizi daha iyi geliştirirsiniz. Kendi becerilerinizi görüp sizinle aynı şeylere ilgi duyan farklı insanlarla tanışırsınız.

        HATA BULMAYIN:

        Her yaptığınız hatada sürekli kendi kendinizi hırplamaktan vazgeçmek de sosyalleşmenin bir yoludur. Kendimizi eleştirmeye eğilimliyizdir ama saplantılı bir şekilde sürekli neyi doğru neyi yanlış yaptığınızı düşünmek sosyalleşmenize engel olacaktır.

        ÇOCUKLARINIZI İŞİN İÇİNE ALIN:

        Kişisel olarak yaptığınız her şeyin benzerini yaşamaya çocuklarınızın da hakkı var. Spor yapmaları, bir müzik kursuna gitmeleri, sizinle kuaföre gelmeleri, maça götürmeniz, market alışverişini birlikte yapmanız, yakın bir komşunuza kahve ziyareti tüm bunlar ne kadar basit gibi görünse de çocuğunuz için çok önemli bir sosyalleşme aracı. Bunları yapmanız hem siz hem de çocuklarınız için iyi olacaktır.

        Diğer Yazılar