Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ZAMAN değişti, değişiyor. Biz annelerde öyle... Okullar açıldı, gündemlerimiz de değişti. Şimdi biz anneler başladık, hastalanmasın diye ne yedirelim, hangi vitamini içirelim, sınavlara nasıl hazırlayayım diye sorular sormaya. Düşünüyorum da bunların tamamının dışında da bir sorunumuz var artık. Değişimler, koşturmacalar, özellikle çalışan annelerin zaman yönetimi sorunları ve her şeye yetişmeye çalışmaları o kadar zorluyor ki bizi bir şeyi unutuyoruz. Çocuklarımıza isteyerek, bilerek, özel olarak onlar için hazırlanarak sevgi vermeyi ihmal ediyoruz. Hadi biz sorunu hallettik ve gerekli zamanı ayırdık diyelim. Okulda çocuğun başarısını %100 etkileyen bir diğer konu var: Öğretmeni ve öğrenciyle öğretmen İlişkisi. Geçtiğimiz günlerde Prof. Dr. Nevzat Tarhan'dan aldığım, biz annelerin yaptığı hatalar konusundaki yanıtlardan birini özellikle sakladım, çünkü ayrı olarak bahsetmek istiyordum.

        Bu çağın öğretmen profilini şöyle çiziyor Prof. Dr. Nevzat Tarhan:"Çok başarılı bir öğretmen emekli olurken genç bir meslektaşı kendisine başarısını neye borçlu olduğunu sormuş; başarılı öğretmen şöyle cevap vermiş: Öğrencinin başarılı olabilmesi için dersi sevmesi, dersi sevebilmesi için öğretmeni sevmesi, öğretmeni sevebilmesi için de öğretmenin öğrenciyi sevmesi gerekir. Öğrenciyi seversen ona öğretmek daha kolay olur." Gerçekten de sevginin çocukları etkileyici bir gücü vardır. Bu gücü kullanabilmek için öğrenciye değer vermek gerekir. Öğrenciyi azarlayan, aşağılayan, hata yaptığı zaman yerin dibine batıran, arkadaşları arasında küçük düşüren öğretmen modeli bu çağın modeli değildir. Ne yazık ki hâlâ öğrencileri aşağılayan, kaba kuvvet uygulayan öğretmenlere rastlayabiliyoruz. Halbuki çocukta korku duygusu yerine sevgi duygusunu harekete geçirerek öğretmek çok daha kolaydır. Öğretmen öğrenciye sevgiyle yaklaştığı zaman çocuğun beyni öğrenmeyle ilgili bir mutluluk kimyasalı salgılar ve öğrenme kalıcı hale gelir.

        SEVGİSİZ OLUR MU?

        Prof. Dr. Nevzat Tarhan haklı değil mi? İçinde sevgi olan her şey isteyerek yapılır hale gelmiyor mu? Hani biz annelerin yaptığı en güzel, en özel yemekleri tarif ederken "içine sevginizi de katın" demiyor muyuz? Diyoruz... İşte bu yüzden hayatın her alanına olduğu gibi eğitimin içine de sevgi tohumları ektiğimizde başarı garantidir bana göre. Uzun süredir inandığım bir konuyu, konunun uzmanından böyle alınca vurgulamak istedim sizlere. Hayatınızdan sevgi eksik olmasın dilerim herkese...

        Party Kids’te RENGÂRENK hayal dünyası!

        ÇOCUKLAR için birbirinden eğlenceli partilere imza atan Party Kids etkinliklerinde, çocuklar eğlenirken, şimdi Faber-Castell markalı ürünlerle de yaratıcılıklarını sergileyebilecekler. Sitare Akdilek'in yıllardır emek vererek örnek bir girişimcilik öyküsü gösterdiği Party Kids şimdi de çocuklara rengârenk bir aktivite bölümü açtı. Kes, çiz, yap, yapıştır, boya, yarat tarzı etkinliklerin uzun süredir hayali olduğunu ve yapabildikleri için çok mutlu olduklarını söyleyen Sitare Akdilek yarattıkları hayal odasının içinde çocukların kendilerini kaybettiğini söylüyor. Anneler kahve içerken çocuklar bir şeyler yapsın ve hem eğlensin hem öğrensin diyenlere bir alternatif olabilir Party Kids'in yeni hali.

        Altın çocuk portreleri

        PERA Müzesi yeni sezonu özel bir koleksiyonla açıyor. Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, 13 Ekim 2012 - 6 Ocak 2013 tarihleri arasında, içeriği açısından dünyadaki tek örnek olan ve 30 yılı aşkın bir sürede oluşturulan Yannick ve Ben Jakober Vakfı Çocuk Portreleri Koleksiyonu'nu ağırlıyor. "Altın Çocuklar 16.-19. Yüzyıl Avrupası'ndan Portreler" sergisi, 16. yüzyıldan 19. yüzyıla, çoğunluğu kraliyet ailelerine ya da Avrupa aristokrasisine mensup çocukların portrelerinden oluşuyor. Sergi, sanatseverlere, kaderleri doğmadan önce çizilmiş 57 soylu çocuğun resimleri üzerinden Avrupa siyasi tarihinin dört yüz yılını, o dönemin aristokrasi geleneklerini, inançlarını ve moda akımlarını keşfetme olanağı veriyor.

        Herkesin çocuğu kıymetlidir

        MEDLİNE Acil Sağlık Hizmetlerinin Toyzz Shop ile gerçekleştirdiği işbirliği bence sektöre ilham vermeli, annelere, babalara, çocuklara dokunan iş sahipleri benzer hizmetlerle ailelerin yüzünü güldürmeli. Toyzz Shop müşterilerinin çocukları artık Medline Acil Sağlık'ın 32 acil durum parametresi dahilinde gerçekleşen acil durumlarda doktorlu kara ambulansından ücretsiz olarak yararlanabiliyor. Ayrıca beklenmedik durum ve zamanlarda ortaya çıkan sağlık sorunları için Medline Acil Sağlık'ın 7/24 telefonla tıbbi danışmanlık hizmetinden faydalanılabiliyor.

        HEPSİ BİRER LEYDİ OLACAK

        LADY&LORD kız çocuklarının kendilerini masal prensesi gibi hissetmelerini sağlayan, erkek çocuklarını yakışıklı bir prense dönüştüren tasarımlarıyla göz kamaştırıyor. Özel günlerde çocuklarına özel giysiler giydirmek annelere güzel bir alternatif bence. Romantik, şık, nostajik bir duygu verdi bana bu elbiseler. İstanbul ve Ankara'daki bazı alışveriş merkezlerinde bulabilirsiniz.

        Diğer Yazılar