Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÜLKEMİZDE birçok spor kanalı kuruldu son dönemlerde. Doyurucu derecede yayın yapmıyorlar, gelişecekleri ise şüphesiz. Ancak bu gelişme sanıyorum ki biraz kaplumbağa hızı ile olacak.

        Neden kaplumbağa hızı diyorum?

        Açın spor kanallarını izlemeye başlayın. Birebir aynı formatlar, aynı tarz haberler...

        Kanallarda hafta sonu oynanan futbol karşılaşmalarının sonuçlarını diğer hafta sonuna kadar döndüğünü görmeniz mümkün mesela. Günlük gazetelerdeki futbol haberlerinin iki kişi tarafından uzunca bir süre yorumlanarak zaman geçirilmesi de malzeme eksikliğini gösteriyor.

        Neden böyle oluyor?

        Çünkü kafalar tamamen futbola endeksli çalıyor. Futbolda bir olay yoksa ekranda da yok. Halbuki adının herhangi bir tarafında ‘spor’ olan kanalın başka branşlarda ne olup bittiğinden de haberdar olması ve bunu seyircisine aktarması gerekmez mi? Bir seyirci olarak ben futbolu değil de başka bir spor dalını seviyor olamaz mıyım!

        Basketbol mesela..

        Birkaç yıla kadar patlama yaşanacak bu branşta. Alt yapı anlamında hemen hemen bütün kulüpler harıl harıl çalışıyor. Hafta içi, hafta sonu bir yığın maç oynanıyor. Binlerce insanın uğraştığı, izlediği bu karşılaşmalarla ilgili bırakın detay almayı, maç skorlarını bile görmeniz mümkün değil buzlu camlarda.

        Keza voleybol da aynı şekilde... Hızla yükselen bir grafikle her takım ciddi emek veriyor.

        Ama duyan kim, bilen kim!

        Futbola endeksli spor kanalları aslında kendi ayaklarına da sıkıyorlar ve bunun farkında değiller. Bayat haberleri yayınlamak zorunda kalıyorlar ve izleyici kaybediyorlar. Kanal yöneticileri kafalarını başka bir tarafa çevirebilseler bakın neler neler değişecek.

        Ben bir izleyici olarak spor marketinde sadece futbol malzemeleri görmekten ve almaktan sıkıldım.

        Arena kükredi

        TT Arena stadyumunda oynanan ilk lig karşılaşmasından duyduğum hayal kırıklığını paylaşmıştım geçtiğimiz hafta. Rakibi boğucu özelliğe sahip olduğu söylenen stadyumdan tek ses bile gelmemesinin yanı sıra futbolcuların uzak çekim nedeniyle ‘küçük adamlar’a dönüştüğünü eleştirmiştim.

        Bu hafta tam tersi odu. TT Arena’nın keyfini çıkarttım.

        Efekt mikro fonlardan gelen seslerle ortam evime geldi, yakın çekimler sayesinde futbolcuların kim olduğunu ve dolaysıyla nasıl bir maç çıkartabildiklerine hakim olabildim.

        Bir seyirci isyanını dikkate alan Lig TV’yi kutluyorum .

        Diğer Yazılar