Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TRT'nin son dönemde kan değişikliğine gitmesi iyi oldu. Ersin Düzen-Hakan Şükür ve Sergen Yalçın üçlüsünün maç yorumları tutmuş gibi görünüyor. En azından programlarına takıldığım zaman zap yapma istediği duymuyorum artık. Ama soruna köklü bir çözüm buldular mı derseniz cevabım 'hayır' olur. Zira ses getirecek konuk getirebilme konusunu çözmediler hala.

        Ama ciddi olarak bunun üzerinde çalıştıklarını da bilmiyor değilim.

        Mesela bomba bir konuk için çabalıyor da çabalıyorlar. Daha doğrusu Hakan Şükür uğraşıyor bu işle. Şükür programa katılması Başbakan Tayyip Erdoğan'ı gördüğü ilk yerde ricacı olmuş. Erdoğan'ın teklifi kabul ettiği ancak yoğun seyahat temposu nedeniyle zaman belirlenmesinde sıkıntı yaşandığı söyleniyor.

        Başbakan'ı bir spor programına konuk etmek hayal gibi bir durum. Eğer Hakan Şükür bunu başarırsa günlerce konuşulacak bir röportajın da kapısını aralayacak demektir. Söz, Erdoğan gelirse 'konuk' konusunda bir daha eleştiri yapmayacağım. Zira bu konuk, ne Aziz Yıldırım, ne Adnan Polat ne de Yıldırım Demirören bırakır gerisinde.

        Kırmızı noktalı yayın sona erdi

        Siz yakın zamanlarda büyüklerle yaptıkları karşılaşmalar haricinde, Anadolu takımlarının maçlarını erken saatte yayınlandığını gördünüz mü? Ben görmedim, daha doğrusu geçen haftaya kadar görmemiştim. LİG TV bile bu takımlarımıza ait maçların özet görüntülerini kırmızı noktalı filmlerin yayına başladığı saatlerde ekrana getiriyor.

        TRT geçen hafta buna son verdi. Kanal maçları erkenden yayınlayarak iyi ve doğru bir strateji uygulan. Zira reyting dediğin şey sadece büyük takımları konuşmakla, ölçümlemekle olmuyor.

        Geriye kalan büyük pastayıda böylelikle TRT yiyecekmiş gibi görünüyor.. Doğru işe ne denir...

        Yine de parasız olmuyor

        TRT'den başladım, TRT ile bitireyim bu haftayı.

        Geçtiğimiz hafta teknik bir hata yapmışım yazımda. TRT'nin yayın hakkına sahip olduğu Almanya Ligi'nin sadece D-Smart'tan izlenebildiğini aktarmıştım. Böyle değilmiş, uydu ve Digitürk'ten de izleme imkanı varmış.

        Ancak yazım yaptığım eleştiriyi özünde değiştirmiyor. TRT bir türlü Almanya Ligi'ni yayınlayacağı kanalı net olarak belirleyemedi ve bir oraya bir buraya kaydırdı. Ardından da HD kanalında karar kıldı. Bu kanalı herkesin seyretmesi mümkün elbet ama bunu için teknik imkanlara sahip olmak gerekiyor.

        Anlayacağınız yine de parasız olmuyor bu iş....

        TRT yönetimi her izleyicisini düşünmek ve bu soruna çözüm bulmak zorunda.

        Diğer Yazılar