Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        LA Rocca Dağı’nın dik yamacı altında, yeşilden nasibini almamış, sarı-gri bir taş kütlesini andırıyor Sicilya’nın ünlü kasabası Cefalu. İçine girince ise küçücük dükkânları, seramik atölyeleri, pizzacıları, balıkçıları ve kafeleriyle romantik bir ortaçağ film seti adeta.

        Dar sokaklarındaki her evin balkonuna çamaşır asmak sanki bir kanunla yasalaştırılmış burada. Envai çeşit çamaşır hatta yastıklar bile sallanıyor iplerde.

        Hemen hemen bütün sokaklar kasabanın her yerinden kuleleri gözüken katedral meydanına çıkıyor.

        Gündüz tıpkı Yunan adalarında olduğu gibi restoranların çoğu kapalı. Açık olanlar da ekseri plaj tarafında olanlar. Yerel halk da pek yok ortalıklarda. Olanlar da esnaflar.

        Türk lirasındaki değer kaybına rağmen biz Türklerin bile “ucuz” diyebileceği ender yerlerden. İnanın 0.50 Euro’ya hiç de fena olmayan deniz manzaralı bir kafeteryada iyi bir İtalyan kahvesi içebiliyorsunuz.

        Cefalu yüzölçümü oldukça küçük olduğundan yürüyerek gayet rahat gezilebiliyor. Ama yine de adet, bir İtalyan klasiği olan Fiat 500’le gezmek kasabayı.

        4 avro karşılığında elektrikli golf arabasıyla da gezebilirsiniz. Palermo’ya yarım saat mesafedeki Cefalu iyi ve ucuz tatil yapmak isteyenler için ideal. Üstelik THY’nin direkt seferi de var.

        **********

        MÜTEVAZILIK: DJ BOB SİNCLAR

        TURİSTİKtesis ve servis açısından dünyanın en iyilerine ve en dinamiğine sahip olduğumuzdan bizler için çok normal bir şey 5 yıldızlı bir tatil köyü kavramı. Ancak Avrupa’da yok öyle bizdeki gibi tesisler.

        Öyle ki Avrupa’nın ilk ve tek 5 yıldızlı tatil köyü daha yeni açıldı koca kıtada.

        Club Med Cefalu’nun açılış partisinde dünyanın en iyi müzik adamlarından DJ Bob Sinclar geçti setin başına. İnsanı alıp götüren performansına diyecek söz yok gerçekten! Müthiş ötesi!

        Uçuran performansı kadar mütevazılığı da kaldı aklımda Sinclar’ın. Zira sahnede kaldığından çok daha uzun süre kuyruğa giren hayranlarıyla kuliste kaldı ve onlarla fotoğraf çektirdi ünlü DJ.

        Hem de öyle utana sıkıla falan değil. Bazılarının telefonlarını alıp kendi eliyle öz çekimler yaparak.

        **********

        TÜRKBÜKÜ’NDE YENİ BİR MEKAN

        YAZLIK mekânlar birer birer açmaya başladılar kapılarını.

        Bunlardan biri de “Martinez İstanbul”.

        Bodrum’un prestijli butik otellerinden biri olan Bella Sombra Türkbükü’nde açtı mekân kapısını.

        Akşamüstleri ev sahipliği yaptığı İskender Paydaş performanslarıyla zaten çekim merkezi olan otel belli ki iyi yemeğin de adresi olacak bu yıl.

        Mönüsü biraz Akdeniz, biraz da Uzakdoğulu… Ancak bir sahil klasiği haline gelen pide ve lahmacunu da eklemeyi unutmamışlar mönülerine.

        Açılış davetinde sahne alan Seçil Akmirza’yı ilk kez izledim. Mekânın yemek ortamına çok yakışmıştı.

        Her akşam sahne alsa keşke…

        **********

        İFTARIYLA TOP 3 MEKAN

        - Taksim’deki Divan İstanbul

        - Sultanahmet’teki Armada

        - Gümüşsuyu’ndaki CVK Park Boshorus

        Diğer Yazılar