Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        2012, Türkiye'nin atacağı "Anayasa" adımı açısından çok önemli ve başarabilirsek tarihe not düştüğümüz bir yıl olacak! Yeni bir Anayasa, yeni bir "toplumsal uzlaşı" metni yazacağız, kurallar koyacağız, yasakları kaldıracağız ve "evrensel doğruları" bulma yolunda adımlar atacağız! Hayat kalitemiz, bugünümüz, geleceğimiz ve "bizi biz yapan" her detayı sorgulayıp "en noktasına" taşımak için çabalayacağız!

        Sevgili dostlar, en önemli soru; biz bunları yapmak istiyor muyuz, yapabilecek miyiz ve en önemlisi yaratmak üzere yola çıktığımız "kavramsal yeni gerçeklerimizin" ve atacağımız adımların ne kadar "önemli ve hayati" olduğunun farkında mıyız?

        Sonuç: "Yeni Anayasa yapamayız, bir şey olmaz" deyip geçmeyin! Atacağımız adımlar birçok insamızın hayatını ve toplumsal düzeni kökünden değiştirebilir! Yazacağımız ve üzerinde toplumsal uzlaşma sağlamayı deneyeceğimiz "metin" çok önemli. Bu amaç uğrunda toplumun bütün kesimlerinin, herkesin sesini duyuracağı şekilde katkı yapması gerekli. Haydi lütfen "bu farkındalığı" sağlamak ve katılımı "en noktasına" taşımak için elimizden geleni yapalım. Hepimiz "mükemmeli" hak ediyoruz, orada duruyor. Birlikte ellerimizi kaldıralım-düşünelim-sorgulayalım ve "sahip olalım"! Askeri rejimin tasarladığı bir "metin altında" bu ülkede yaşamak bana 2012 yılında çok ayıp geliyor, kanıma dokunuyor, içimi acıtıyor! Ya sizin?

        ***

        Birçok insanın hayatını değiştirebilirsiniz

        BİR arkadaşımla konuşurken bir cümle söyledi: "Farkında mısın, zor durumda olan birçok insanın hayatını değiştirebiliriz." Bunu bizim için değil sadece, hepimiz için söylüyordu ve çok önemli bir gerçeği, kendimize odaklanarak vazgeçtiklerimizi ortaya koyup-vurguluyordu!

        Sevgili dostlar, hepimiz "bizi aşağı çeken birçok insan ve birçok olayla uğraşarak" yapabileceklerimizi yapmadan, hayata geçirmeden yaşıyoruz. Gidiyoruz, geliyoruz, yiyoruz, içiyoruz ve insani ihtiyaçlar ve hırslar içinde boğuluyoruz. Halbuki elimizdeki imkânlarla hayatını değiştirebileceğimiz, kolaylaştırabileceğimiz o kadar çok insan var ve olmaya da devam edecek ki çevremizde!

        Sevgili dostlarım, 2012 yılı benim için "başkalarının hayatlarını kolaylaştırmayı, olumlu yönde değiştirmeyi deneyeceğim" bir yıl olacak. Kısır çekişmelerden kurtularak sadece "yapabileceklerimi" hayata geçmeyi arzu ediyorum. Siz de lütfen bu sorgulamaya katılın ve sizin için "küçük" ama bir başkası için "çok büyük olabilecek" adımları atmayı deneyin...

        2012'nin Türkiye'ye hak ettiği, özlediği, beklediği "büyüklüğü" getirirken, getirmesini umarken; sizlere de aynı temennilerle yeni bir yılın ilk günü "Mucizeler düşüncelerdedir" diyerek bitirmek istiyorum. Mucizeler gerçekten düşüncelerdedir! Bu yazıyı okuduğunuz bilgisayar veya gazeteyi basan makine de sadece ama sadece bir zamanlar "bir adamın düşüncesiydi"!

        Diğer Yazılar