Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? YÖKDİL 2018 sınav soru ve cevapları!

        Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) Sınavı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenmektedir. YÖKDİL sınavı soruları Ankara Üniversitesi tarafından hazırlanmakta, sınav organizasyonu ise Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilmektedir. Sınava katılan adaylar merakla sonuçların açıklanacağı tarihi bekliyor.YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

        YÖKDİL 2018 SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        YÖKDİL sınav sonuçlarının henüz açıklanacağı tarih hakkında bir duyuru yayınlanmadı. YÖKDİL sonuç tarihi duyurulduğu zaman haberimize ekleyeceğiz.

        YÖKDİL SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

        REKLAM

        Sınav sonuçları yokdil.yok.gov.tr adresinden açıklanacaktır.

        YÖKDİL SINAV İTİRAZLARI NE ZAMAN VE NASIL YAPILIR?

        YÖKDİL'in resmi sitesinde yazan tarihe göre sınav itirazları24 - 28 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.

        Adaylar sınav sorularına ve sınav uygulamasına ilişkin itirazlarını sınav takviminde belirtilen tarihler arasında, yokdil.yok.gov.tr üzerinden çevrimiçi olarak erişilen Sınav İtiraz Formu vasıtasıyla yapacaklardır. İtirazların geçerli olabilmesi için adayların her bir itiraz türü için ilgili sistem üzerinden kredi/banka kartı vasıtasıyla 10 (on) TL ödemesi, söz konusu formu eksiksiz ve doğru şekilde doldurması, onaylaması, çıktısını alması, imzalaması ve ıslak imzalı bu formu, üzerinde belirtilen adrese, itiraz süresi içinde ulaştırması gerekmektedir. Belirtilen adrese herhangi bir sebeple zamanında ulaşmayan veya başka kanallardan yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

        Sınav sonuçları açıklandıktan sonra adaylar sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını sınav takviminde belirtilen tarihler arasında, yokdil.yok.gov.tr üzerinden çevrimiçi olarak erişilen Sınav İtiraz Formu vasıtasıyla yapacaklardır. İtirazların geçerli olabilmesi için adayların ilgili sistem üzerinden kredi/banka kartı vasıtasıyla 10 (on) TL ödemesi, söz konusu formu eksiksiz ve doğru şekilde doldurması, onaylaması, çıktısını alması, imzalaması ve ıslak imzalı bu formu, üzerinde belirtilen adrese, itiraz süresi içinde ulaştırması gerekmektedir. Belirtilen adrese herhangi bir sebeple zamanında ulaşmayan veya başka kanallardan yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

        YÖKDİL 2018 SORU VE CEVAPLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ
        Haberi Hazırlayan: Tuba Fıçıcı

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ