Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yurt bahçesine giren 'Misafir' korumaya alındı

        Sivas'ın Hafik ilçesinde dün akşam saatlerindeNurettin Koçak Kız Öğrenci Yurdu'nun bahçesine nesli tükenmekte olan yaklaşık 1 yaşındakivaşakgirdi. Çıkmak için çaba harcayanvaşakyorgun düşünce yurt görevlileri Cengiz Kayhan ve Murat Yalçın tarafından fark edildi. İlk gördüklerinde kedi olabileceğini düşündükleri hayvanın yakından bakıncavaşakolduğunu anlayan görevliler yakalamak için uzun süre çaba sarfetti. Vaşağı yakaladıktan sonra gerekli yerlere bilgi veren görevliler daha sonra uygun bir kafes yaptı. Kayhan ve Yalçın, aç olan hayvana yiyecek ve su vererek dinlenmesini sağladılar.

        DOĞAYA BIRAKILDI

        Sivas'ın Hafik ilçesinde bir kız öğrenci yurdunun bahçesinde yakalanan ve "Misafir" adı verilen yavru vaşak, doğaya bırakıldı.

        İlçedeki Kredi Yurtlar Kurumu'na ait Nurettin Koçak Öğrenci Yurdu'nun bahçesine giren yavru vaşak, güvenlik personelince yakalandı.

        Bir süre kafeste beslenen ve "Misafir" ismi verilen vaşak, veteriner tarafından yapılan sağlık kontrolü sonrası Hafik Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne ait araçla Esenli köyü yakınlarındaki ormanlık alana götürülerek doğaya bırakıldı.

        REKLAM

        ADINI ‘MİSAFİR’ KOYDULAR

        Yurtta kalan öğrencilerin de ilgi odağı olan vaşağa 'Misafir' ismi verildi. DHA'nın haberine göre yurtta iki yıldır kalan Öznur Yıldırım, hayatında ilk defavaşakgördüğünü söyleyerek "İlk defa böyle bir canlı gördük. Daha önce tilki gelmişti ama ilk defa birvaşakgeldi sanıyorum Türkiye'de üçüncüsü bizim yurdumuzdakiymiş. Misafirimiz adını da 'Misafir' koyduk, çok mutluyuz." dedi. Fatma Kılınç isimli öğrenci ise "Ben hayatımda hiçvaşak görmemiştim. Tehlikeli hayvan olduğunu dahi bilmiyordum. Yurdumuza gelmesi sayesinde tanıdık. İlk önce kedi sandık, abiler yakalamaya çalışınca tehlikesi olur mu diye korktuk” dedi. YavruvaşakMilli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim edilecek.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ