Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Son dakika... Zindaşti'yi tahliye eden hakim Cevdet Özcan'ın görev yeri değiştirildi

        Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 1. Dairesi, İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti'yi tahliye eden hakimin görev yerini değiştirdi.

        Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre HSK 1. Dairesi, İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti'nin tahliye edilmesine dair önemli bir karar aldı. Daire, Zindaşti'yi tahliye eden İstanbul 5. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Cevdet Özcan'ı geçici yetki ile Küçükçekmece Hakimliği’ne atadı.

        HSK’nın bir süre önce tahliye olayına ilişkin müfettiş eliyle inceleme yapılmasına karar verdiği de öğrenildi. HSK, müfettiş raporu doğrultusunda olaya dair kesin kararını verecek. Hakim Özcan kusurlu bulunursa hakkında disiplin cezasına hükmedilebilecek.

        ZİNDAŞTİ SKANDALI İLE GÜNDEME GELDİ

        Hakim Cevdet Özcan'ın ismi uyuşturucu baronu Zindaşti hakkında verdiği tahliye kararının ardından tartışılmıştı.

        Habertürk Yazarı Fatih Altaylı, süreci şöyle anlatmıştı:

        İranlı Naci Şerifi Zindaşti ismi ilk olarak, 24 Eylül 2007'de Büyükçekmece'de düzenlenen operasyonda 75 kilo eroinle yakalanıp tutuklanmasıyla gündeme geldi.

        REKLAM

        Zindaşti aynı yıl Zekeriya Öz’e bir ifade verdi ve bu ifade sonrasında “gizli tanık” olmak şartıyla serbest bırakıldı.

        2014 yılında Büyükçekmece’de lüks bir cip iki kişi tarafından çapraz ateşe tutuldu. Saldırıda Zindaşti’nin kızı Arzu Şerif Zindaşti ve şoförü Devrim Öztunç hayatını kaybetti. Saldırı sonrasında Zindaşti, İstanbul Emniyeti’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü’nde “Hedef bendim” diye ifade verdi.

        Saldırının bir uyuşturucu hesaplaşması olduğu, Zindaşti’nin Yunanistan’da bir rakibini ihbar ederek yakalatmasının intikamı olduğu söylendi.

        Zindaşti’nin kızının öldürülmesinin ardından 22 Aralık 2014’te Hacı Osman Sezen ve Turgay Akar Küçükçekmece'de bir restoranda öldürüldü. İddiaya göre, Zindaşti, kızının tetikçisi olduğunu belirlediği 2 ismi infaz ettirmişti. Ancak daha sonra hedefin yanlış olduğunu öğrenmişti.

        Kızının katilinin peşini bırakmayan Zindaşti, iddiaya göre, tetikçinin Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) olduğunu tespit etti. Ve Dubai’de infaz talimatı verdi. Cinayet sonrasında B.A.E. polisinin şüphelinin izine ulaşmak üzere olduğunu fark eden Zindaşti, infaz talimatı verdiği adamını da Panama’da öldürttü.

        REKLAM

        Cinayetler bitmek bilmedi.

        Avukat Kudbedin Kaya geçtiğimiz yıl Yeşilköy'de bir restoranda infaz edildi. Kaya, İranlı Naci Şerifi Zindaşti'nin kızının uyuşturucu hesaplaşmasında öldürülmesiyle ilgili Bakırköy 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, azmettirici olmakla suçlanan Orhan Ünğan'ın avukatlığını yapıyordu.

        Tüm bu suçlardan ötürü uzun süredir aranan Zindaşti bir süre önce İstanbul polisi tarafından yakalandı.

        Ve bundan sonrası tam bir skandal.

        Zindaşti, yakalanmasının ardından kısa bir tutukluluğun sonrasında İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimi tarafından aniden tahliye edildi.

        Tahliyenin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı derhal tahliyeye itiraz edip tutuklama kararı çıkarttırdıysa da Zindaşti kayıplara karıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ