Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Refah'a saldırılar sürüyor: İsrail ordusu ek askeri birlik gönderdi
        1

        İsrail ordusunun, kara saldırısını genişletme tehdidinde bulunduğu Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine ek birlik gönderdiği duyuruldu.

        2

        REFAH'TAN TAHLİYE BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

        ABD'li uydu şirketi Maxar Technologies, İsrail ordusunun kara saldırısını genişletme tehdidinde bulunduğu Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde sivillerin tahliye edilmesiyle ortaya çıkan görüntüyü paylaştı.

        3

        Maxar'ın paylaştığı görüntülerde Gazzelilerin El Mawasi'ye ve Han Yunus'un batısındaki bölgelere taşındığı, çadır ve barınakların genişletildiği, Aksa Han Üniversitesi ve çevresinde yerleştiği görülüyor.

        4

        REFAH'A EK ASKERİ BİRLİK GÖNDERME KARARI

        The Times of Israel'in haberinde, İsrail ordusunun, Refah'ın doğusunda konuşlu 162. Tümen'e katılması için gece saatlerinde komando birliği gönderdiği belirtildi.

        5

        Haberde, Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinin İsrail'in Refah'taki "kara saldırılarını genişletmeyi" onaylamasının söz konusu olduğu bir dönemde Refah'a ek askeri birlik gönderildiğine dikkat çekildi.

        6

        Diğer yandan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, dün akşam yaptığı açıklamada Refah'tan yarım milyon sivilin tahliye edildiğini belirtti.

        7

        Netanyahu, "Hamas'ın mağlup edilmesinin temel hedef olduğunu, bu gerçekleştikten sonra Gazze'de İsrail'i tehdit eden tek unsurun kalmayacağını" ifade etti.

        8

        İsrail ordusu, 6 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, zorla yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah'ın doğusundaki bazı mahallelerin boşaltılmasını istemiş, 7 Mayıs sabahı da Gazze'nin Refah bölgesine kara saldırısı başlatarak Mısır ile olan sınır kapısının Gazze tarafını ele geçirdiğini duyurmuştu.

        *Haberin görselleri Associated Press tarafından servis edilmiştir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ