Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video 24 kişinin öldüğü binayı yaptıran, 618 yıla kadar hapis cezası ile yargılanan sanıktan 'kolon kesmedim' savunması

        Kahramanmaraş'taki ilk depremde yıkılan, 24 kişinin hayatını kaybettiği Sulayıcı Apartmanı davasında, binayı yaptıran, zemin katta traktör galerisi bulunan ve kolon kestiği iddiasıyla hakkında 618 yıla kadar hapis cezası istenen Mahmut Sulayıcı (68), ilk duruşmada, Kendi ailemle birlikte para karşılığında binayı Ökkeş K.'ye yaptırdım. Binanın altındaki traktör bayisi bana aittir, bu iş yerinde kolon kesme olayı olmamıştır dedi.

         

        Mehmet Akif Mahallesi Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı'ndaki Sulayıcı Apartmanı, 6 Şubat 2023'te meydana gelen ilk depremde yıkıldı. Enkaz altında kalan 24 kişi hayatını kaybetti, 12 kişi yaralandı. Soruşturma kapsamında zemin katta traktör galerisi bulunan ve kolon kestiği iddia edilen Mahmut Sulayıcı, gözaltına alındı. Binayı da yaptırdığı belirtilen Sulayıcı, işlemleri sonrası tutuklandı. Soruşturma sürerken, Konya Teknik Üniversitesi tarafından hazırlanan bilirkişi raporu da dosyaya girdi. 37 sayfalık bilirkişi raporunda Mahmut Sulayıcı asli kusurlu olarak gösterildi.

         

        BAKMADAN GEÇME