Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Dilara Günana toprağa gömülü bulunmuştu! Baba oğul tutuklandı - Gündem haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Elazığ'da, 6 Mayıs’ta akrabasının çağırdığı Sedeftepe köyüne giden Dilara Günana’dan (25) haber alamayan ailesi, kayıp ihbarında bulundu.

        TOPRAĞA GÖMÜLÜ CESEDİ BULUNDU

        DHA'da yer alan habere göre İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmada, 12 Mayıs’ta Günana’nın merkeze bağlı Sedeftepe köyünde toprağa gömülü cesedi bulundu.

        AKRABALARI GÖZALTINA ALINDI

        Günana’nın cansız bedeni, otopsi için Fırat Üniversitesi morguna götürüldü. Olayla ilgili başlatılan soruşturmada Günana’nın akrabaları Volkan Kaplan, babası Yaşar Kaplan, annesi N.K. ve kardeşi S.K., olayda kullanıldığı değerlendirilen tabanca ile yakalanarak gözaltına alındı.

        4 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Dilara Günana’nın cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından önceki gün memleketi Tunceli’nin Pertek ilçesine getirilerek Hacıbaşı Mezarlığı’nda defnedildi. Emniyette işlemleri tamamlanan 4 şüpheli, adliyeye sevk edildi.

        SORGUDA CİNAYETİ ANLATTI

        Gözaltına alınan Volkan Kaplan, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’ndeki sorgusunda, suçunu itiraf ettiği öğrenildi. Kaplan'ın, Dilara’nın telefonuna bakmak istediğini, bunu kabul etmemesi üzerine sinir krizi geçirerek, ensesine yanında getirdiği tabanca ile 1 el ateş edip öldürdüğünü söylediği belirtildi.

        CANSIZ BEDENİ EŞEK SIRTINDA TAŞIMIŞ

        Dilara’nın cansız bedenini battaniyeye sarıp eşek sırtında taşıyarak götürdüğü Armutlu mevkiindeki bir çukura gömdüğünü itiraf eden ve olay yerini polis ekiplerine gösteren Kaplan ile aile fertleri daha sonra adliyeye sevk edildi.

        ŞÜPHELİLERDEN VOLKAN VE BABASI TUTUKLANDI

        Volkan Kaplan ile babası Yaşar kaplan, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Annesi N.K. ve kardeşi S.K. ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

        Şüpheliler adliyeye böyle götürülmüştü.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ