Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Öne Çıkanlar Müfit Kayacan 'Sahne Tozu Yutanlar'da

        Zorlu PSM, 'Sahne Tozu Yutanlar' programında, deneyimli isimlerin samimi sohbetleriyle sahnede olmanın ruhunu yeniden izleyicilerle paylaşıyor. Sahne heyecanını paylaşan sanatçıların hem birbirlerine merak ettiklerini sordukları hem de sahnenin kendileri için anlamını paylaştıkları programda bu hafta; sezon boyunca kapalı gişe temsillerini gerçekleştiren Aile Yalanları oyununun yönetmeni Hakan Emre Ünal ile başarılı oyuncularından Müfit Kayacan’ın keyifli sohbetleri yer alıyor.

        Müfit Kayacan: “Aile Yalanları” benim hayatıma çok önemli etki yaptı!”

        Müfit Kayacan "Aile Yalanları oyununun temelinde aile ilişkileri ve dinamikleri var, aile teması kişisel hayatınıza ve sanatınıza nasıl yansıdı?" sorusunu soran Hakan Emre Ünal’a, “Bazen bazı şeylerin tesadüfleri konusunda emin olamıyorum hayatımda. 'Aile Yalanları' provaları yoğun bir halde devam ederken mesela benim iki oğlumla olan sorunlarım vardı. Tıpkı oyundaki Kamuran karakteri gibi ya da anneyle kızı arasındaki gibi… Oğlum bir gün dedi ki sende yeni bir ruh hali var, bir aydınlanma mı yaşadın, bir kitap mı okudun ya da bir şey mi geldi başına davranış biçimin değişti dedi. Gerçekten pek çok çelişkimize hatta çocuklarımla olan kavgamıza ışık tutan, onları anlamamı sağlayan ve de empatiyi daha da arttıran bir oyun oldu benim için. Bana her provada bazı şeyleri tekrar tekrar ezberletti yaşamla ilgili. Dolayısıyla “Aile Yalanları” benim hayatıma çok önemli etki yaptı. Oyunun biçimi, metnin dili gibi artılarının yanında söylediği şeyler açısından da hayatıma çok önemli bir anahtar verdi. İyi ki de bu anahtarı verdi. Halen daha her oyunda duygulanıyorum, her oyunda farkındalık yaşıyorum” yanıtını verdi.

        Hakan Emre Ünal: “Tiyatro yapmak için birçok alan var artık”

        Hakan Emre Ünal “Bugünlerde tiyatronun altın çağı demeyelim ama çok popüler olduğu, yeniden tiyatro seyircisinin her oyunu doldurduğu bir dönem yaşıyoruz diyebiliriz. Bu da ayrı bir mutluluk kaynağı benim için, sen bu durumu nasıl değerlendiriyorsun?” sorusunu soran Müfit Kayacan’a “Bu aralar çok güzel bir dönem var hakikaten, tiyatroyu on senedir yapıyorum amatör-profesyonel, çok boş sahnelere oynadığımız günler de oldu elbette. 10-15 kişilere oynadığımız bazen arkada 5-6 kişilik teknik ekibin olduğu bir oyunda izlemeye 4-5 kişinin geldiği oyunlar oldu. ‘Hayır ne olursa olsun oynayacağız’ dediğimiz günlerden nispeten daha iyi günlere geldik diyebiliriz. Şimdi o kadar çok tiyatro var ki bu çok hoşuma gidiyor. Pandemiden sonra birçok insan, birçok oyuncu memleketine dönmek zorunda kaldı veya başka işler yapmak zorunda kaldı. İşletme alanında veya farklı farklı alanlarda işler yapan oyuncular var. Ben de birçok farklı iş yaptım elbette ama tiyatro yapmak için birçok alan var artık, o alanda yürüyebilecek patikalar da çoğaldı ve bu çok değerli bir şey” yanıtını verdi.

        Aile Yalanları sezonun son iki oyunuyla 29 Mayıs akşamı Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi’nde.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ