Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Edirne Valisi Yunus Sezer, kentte sulanabilir tarım arazilerinin tamamının suya kavuşturulması için birçok projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

        Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Toplantı Salonu'nda kentteki köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Vali Sezer, Edirne'nin tarım potansiyeli yüksek bir şehir olduğunu vurguladı.

        Muhtarların talepleri doğrultusunda üretimin artırılmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını dile getiren Sezer, şunları kaydetti:

        "Edirne'de sulanabilir tarım topraklarının tamamının sulanması için DSİ ve İl Özel İdaresi ekiplerimiz yoğun bir çalışma yapıyor. Birçok projeyi hayata geçirdik. Köylerde nerede talep olursa bunların yüzde 90'ını yaptık. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Tarım, hayvancılık ve üretim bizim için çok önemli.

        Köylerin boşalmaması için orada muhtarlara çok iş düşüyor. Yapacağınız işlerle ve projelerinizle bizleri yönlendirin. Meraların ve diğer ortak alanların değerlendirilmesi dahil olarak tarımla ilgili yapacağınız bütün işlerde biz yardıma ve desteğe hazırız. Köylerde ve kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlarımıza bunu bildirmenizi istiyorum."

        Vali Sezer, Edirne'nin önemli bir turizm kenti olduğuna dikkati çekti.

        Pek çok medeniyetin izlerini taşıyan Edirne'nin zengin bir kültürel mirasa sahip olduğunu işaret eden Sezer, "Osmanlı'ya 90 yılın üzerinde başkentlik yapmış bir şehir. Bu ili bir mücevher gibi korumamız ve en iyi şekilde değerlendirmemiz lazım. Şehir içinde yapılacak adımlar var aynı zamanda ilçelerimizde de atılacak çok adımlar var." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler