Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Salih bulundu, Yusuf'un ise izi bulundu... 6 yaşındaki kayıp Ufuk'tan ise hâlâ bir haber yok

        Siirt Pervari'den güzel haber geldi. 4 gündür kayıp olan zihinsel engelli Salih Oral sağ bulundu. Pervari'nin Güleçler Köyü'nde yaşayan 15 yaşındaki zihinsel engelli Salih Oral, 1 Temmuz günü babasına ait eşekle odun toplamaya gitmiş, bir daha da geri dönmemişti. Kayıp Salih için jandarma, AFAD ve UMKE ekipleri seferber oldu. 

        Balık adamlar Botan Çayı'nda, ekipler ve 9 köyün sakinleri karadan iz sürdü. Aramalar 4'üncü gününde sonuç verdi. Salih Oral, köy çevresindeki kayalıklarda bitkin halde bulundu.

        KAYIP YUSUF'UN İZİ BULUNDU

        Aynı gün Diyarbakır'da kaybolan Yusuf Yılmaz'dan da umutlu haber geldi. 15 yaşındaki çoban Yusuf Yılmaz'dan 1 Temmuz'dan beri haber alınamıyordu. Arama çalışmaları sürürken, Yusuf'un İstanbul Beylikdüzü'nde bir markette görüldüğü iddia edildi.

        Diyarbakır Valiliği kamera görüntülerini izleyen ailenin Yusuf'u teşhis ettiğini açıkladı. Ailenin yaklaşık 6 ay önce çobanlık yapmak için İstanbul'dan Silvan'a geldiği bilgisi de göz önünde bulundurularak, çocuğun İstanbul'a kaçmış olabileceği değerlendirildi.

        'BABA DA ORAYA GİTMİŞTİ' İDDİASI

        Hatay'ın Hassa ilçesinde kaybolan Ufuk Tatar'dan ise hâlâ bir iz yok. 6 yaşındaki konuşma engelli Tatar, iddiaya göre amcasıyla, evden 100 metre uzaklıktaki su kaynağına gittiği sırada kayboldu. Ufuk için 142 kişilik ekip seferber oldu. Hassas burunlu köpeklerle iz sürüldü.

        Görgü tanıklarının ifadelerinden yola çıkılarak, babanın da kardeşi ve oğluyla su kaynağına gitmiş olabileceği değerlendiriliyor. Babanın çelişkili ifadeler verdiği gelen bilgiler arasında. Eğitimli köpekler son olarak su kaynağı yakınlarında tepki verdi. Ufuk'un, babasının tefecilere olan borcu nedeniyle kaçırıldığı iddiaları da değerlendiriliyor. Çalışmalar Arpalıuşağı Köyü ile Amanos Dağı eteklerinde yoğunlaştırılmış durumda.

        BAKMADAN GEÇME