Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aksaray'da bir lisenin bahçesine okul öğrencileri tarafından ekilen sebzelerin hasadı yapıldı.

        Eskil Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri bahar ayında ekimini yaptığı sebzelerin hasadını yapmanın mutluluğunu yaşıyor.

        Eskil Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Zeynel Ermiş, AA muhabirine, okulun 2021 yılında proje okulu olarak açıldığını söyledi.

        Okul bahçesinin belli bir alanında sebze ekmek isteyen öğrencilere destek çıktığını belirten Ermiş, şöyle konuştu:

        "Bizde okul idaresi ve öğretmenler olarak bu projeye destek verdik. Yaz aylarına girmeden toprak işlendi, sonra alınan fideleri topraklarla buluşturduk. Yazın öğrencilerimiz okula gelerek hem sulama hem zararlı otların temizlenmesi konusunda çalışmalarda bulundular. Şimdi de hasat yapıyoruz. Bahçemizde, domates, salatalık, biber, patlıcan, kabak, soğan, kavun, karpuz, altın çilek, ayçiçeği gibi ürünleri ektik. Okulumuz aynı zamanda yatılı. Bahçemize ektiğimiz ürünleri öğrencilerimiz toplayarak hem organik sebze yiyor hem de okul giderlerini asgariye düşürüyoruz."

        11. sınıf öğrencilerinden Elif Altan ise yaz aylarında tüm bakımını yaptıkları sebzeleri toplayarak aşçıya verdiklerini gönül rahatlığıyla yediklerini ifade etti.

        Osman Sanlav da proje kapsamında tüm arkadaşlarıyla toprağı işlediklerini şimdi de toplamaya başladıklarını kaydetti.​​​​​​​

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aksaray haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aksaray Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler