Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aksaray'ın Eskil ilçesinde, vince çarpan otomobildeki 2'si çocuk 4 kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili vinç operatörünün yargılanması sürüyor.

        Aksaray 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Mahmut Batur, avukatı ve kazada ölenlerin yakınları katıldı.

        Tutuklu sanık Batur, isnat edilen suçlamaları kabul etmediğini belirterek, tahliye talebinde bulundu.

        Cumhuriyet savcısı mütalaasında, kaza raporunun üst kurula gönderilmesi ve sanığın tahliye edilmesi yönünde görüş bildirdi.

        Mahkeme heyeti, sanığın yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartlarıyla tahliyesine karar vererek, duruşmayı 22 Aralık'a erteledi.

        - Olayın geçmişi

        Ali Osman Gezginç'in kullandığı 42 DDM 36 plakalı otomobil, 20 Ocak'ta Eskil-Eşmekaya kara yolu Akgöl Kavşağı'nda, Mahmut Batur idaresindeki 42 ACM 64 plakalı vince arkadan çarpmış, sürücü ile eşi Nazmiye Gezginç kaza yerinde, 26 günlük Elif Yüsra Gezginç ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Kazadan ağır yaralı kurtulan ve Aksaray Eğitim Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören Mehmet Gezginç (13) de kazadan bir ay sonra yaşamını yitirmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aksaray haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aksaray Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler