Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Ankara Motosiklet ve Kampçılık Spor Kulübü tarafından bu yıl dördüncü kez "Ankara Motosiklet Festivali" düzenlendi.

        Pursaklar Karaköy Mesire Alanı'nda düzenlenen festivale, çeşitli illerden motosiklet kulübü üyesi sporcular katıldı.

        Ankara Motosiklet ve Kampçılık Spor Kulübü Başkanı emekli öğretmen Orhan Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurallara uyduktan sonra motosikletin en güvenli araçlardan biri olduğunu belirterek, "Motosiklet tutkunları hem zihinsel hem de bedensel olarak sürekli beslenir. Türkiye'de 5 milyonun üzerinde motosiklet trafiğe kayıtlı. Zaman zaman görünmez duruma düşüyoruz ancak sürücüler biraz daha görünmeyen noktalara dikkat ederlerse iyi olur. Motosiklet kazalarının yüzde 90'a yakını tamamen insan hatası. Bizim tedbirsizliğimiz ya da hatanın karşı taraflı oluşu." diye konuştu.

        Festivale katılan Ankara Motosikletli Arama Kurtarma Derneği Yönetim Kurulu üyesi Levent Karagöz de motosikletli sürücülerin olağanüstü durumlardaki önemine ilişkin "Afetlerde, trafik kazalarında yollar bozuluyor trafik kilitleniyor. Araçların geçemediği noktalarda bizler motosikletle hızlı bir şekilde intikal ediyoruz. Sadece ilk yardım değil, oradaki yetkili birimlerin ihtiyaçlarını karşılamak olur, ilaç olur su olur, bir doktorun, bir hemşirenin, yetkilinin o alana ulaştırılması adına bir dernek kurduk ve başarılı bir şekilde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

        Bugün açılışı yapılan ve 23 Temmuza kadar sürecek festivalde, motosiklet yarışları, eğitimi ve konserler, motosiklet tutkunlarını bekliyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler