Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bangladeş, Arakan Rohingya Kurtuluş Ordusu (ARSA) üyesi Mohammad Ershad'ı düzenlediği operasyonla Cox's Bazar'daki Kutupalang kampında gözaltına aldı.

        Bangladeş Hızlı Eylem Taburu (RAB) tarafından gözaltına alınan Ershad'ın, ARSA liderinin özel asistanı ve mali koordinasyondan sorumlu olduğu bilgisi paylaşıldı.

        RAB sözcülüğünden basına yapılan açıklamada, Ershad'ın ilk sorgusunda ARSA ile bağını ve finansal kaynak bulma noktasında rolünü itiraf ettiği belirtildi.

        Ershad'ın, Kasım 2022'de, ülkenin güneydoğudaki Bandarban bölgesinde bir ordu istihbarat görevlisinin öldürülmesinde dahli olduğu iddia ediliyor.

        Bangladeş kolluk kuvvetlerine göre, ayrılıkçı ARSA, Myanmar'ın Arakan eyaletinde faaliyet yürütmekle birlikte, Bangladeş'in Cox's Bazar bölgesindeki mülteci kamplarında varlık gösteriyor.

        Bangladeş, halihazırda 1,2 milyondan fazla Arakanlı Müslüman mülteciye ev sahipliği yapıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler