Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ankara Devlet Opera ve Balesinin (ADOB), yetişkinleri çocukların gözünden dünyaya bakmaya çağıran "Çocuklar Ağladığında" dans gösterisi sanatseverlerle buluşacak.

        ADOB'tan yapılan açıklamaya göre, savaşın çocuklar üzerindeki etkisine odaklanan modern dans eseri, bir oyun parkının ikiye bölünmesiyle çocukların kendi aralarında çekişmeye maruz kalmalarını ve onların gözünden savaşı masalsı bir dille anlatıyor.

        Çocuklar için dünyanın oyun bahçesi olduğu, yetişkinlerin bu dünyayı neyle doldurursa çocukların onu öğreneceğinin özel imgelerle anlatıldığı gösteride, rejisör ve koreografiyi Özgür Adam İnanç, müziği Selma Mutal, librettoyu Füsun Ataman, dekoru Aykut Öz, kostümü Gazal Erten, ışığı Fuat Gök üstleniyor.

        Yetişkinlerin, çocukların beklentilerinin basit olduğunu hatırladığında dünyanın renklerinin sevgi, güven, barış ve umutla yeniden canlanabileceğinin sanatsal imgelerle sahneye taşındığı gösteri 5 Ekim saat 20.00'de Opera Sahnesi'nde sunulacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler