Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin, "Başkenti Kudüs olan özgür, bağımsız Filistin, meselenin tek çözüm noktasıdır." değerlendirmesinde bulundu.

        Kılıç, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in hukuk tanımayan, uluslararası hukuku yok sayan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu kararlarını umursamayan yaklaşımlarının Orta Doğu'yu bir kez daha kan gölüne çevirdiğini söyledi.

        Yıllardır 360 kilometrekarelik alanda yaşamak zorunda bırakılan, tecrit edilen 2,5 milyon insanı, sığınacak hiçbir yeri, hiçbir silahı yokken evlerinde, apartmanlarında, okullarında ve hastanelerinde hedef almanın ağır bir şiddet uygulaması ve apaçık bir savaş suçu olduğunu ifade eden Kılıç, başta BM olmak üzere uluslararası örgütleri göreve çağırdı.

        Kılıç, "İslam İşbirliği Teşkilatını daha yüksek sesle, net ve anlaşılabilir eylemci bir tavır takınmaya davet ediyoruz. Arap ligini anlaşılır bir tavır ortaya koymaya, İsrail saldırıları karşısında masum Filistin halkını, Gazzeli sivilleri, kadınları yalnız ve sahipsiz bırakmamaya davet ediyoruz. Milli görüş ve Yeniden Refah için Kudüs, Filistin, Mescid-i Aksa meselesi aynı meseledir. Bu meseleleri birbirinden ayırmak mümkün değildir." ifadelerini kullandı.

        Filistin topraklarının yüzde 95'ini işgal ederek, Filistin halkını köşeye sıkıştırarak, insani yaşam koridorlarını kapatarak, Gazze'yi ölüme mahkum ederek Orta Doğu'da barışın tesis edilmesinin mümkün olmadığını dile getiren Kılıç, "Başkenti Kudüs olan özgür, bağımsız Filistin, meselenin tek çözüm noktasıdır." dedi.

        Kılıç, "ABD ve Avrupa Birliği başta olmak üzere dünyayı buradan uyarıyoruz. İsrail'in sivilleri öldürmesini teşvik etmek yerine masaya ve BM kararlarına uymaya dönmesini sağlamak sizin göreviniz ve sorumluluğunuzdur." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler