Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, ekim ayı olağan toplantısı 302'nci birleşimi açıldı.

        Meclis salonunda düzenlenen toplantı, ABB 1'inci Başkan Vekili Fatih Ünal başkanlığında toplandı.

        Yoklama yapılarak yeterli çoğunluğun sağlandığı toplantıda, komisyon raporları okunarak kabul edildi, Altındağ Belediyesinin ek bütçe talebine ilişkin ek madde gündeme alınarak Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edildi.

        Ünal, 41 ve 42'nci maddeyi oylamaya sunduğunda, CHP'li Meclis Üyesi Yaşar Neslihanoğlu söz alarak 41'inci maddenin Tatlar Atıksu Arıtma Tesisi'ne ilişkin olduğunu 42'nci maddenin ise ABB'nin 4 milyar liralık kredi talebini içerdiğini hatırlattı.

        Neslihanoğlu, "Belediyeler bir yıl önce gerçekleşen bütçenin bu yıla entegre edilmesiyle oluşacak bütçenin yüzde 10'ununu geçmeyecek şekilde kredi kararı alabilirler bunlar belediyenin yetkisindedir." dedi. Bu kredi kararlarını tüm ilçelerin kendi içinde aldıklarını da belirten Neslihanoğlu, 2 bin 300 kişinin emekli olduğunu 2 bin 100 kişinin de kıdem tazminatını belediye olarak ödediklerini kaydetti.

        ABB sorumluluğunda asfalt ve yolların yer aldığı büyük projelerin de olduğunu ifade eden Neslihanoğlu, belediyenin yasal hakkı olmasına rağmen 4 milyarlık kredinin ertelenmesinin yanlış olduğunu söyledi. Neslihanoğlu, bu kararın uygulanması talebinde bulundu.

        Neslihanoğlu'nun ardından söz alan AK Parti'li Keçiören Belediyesi Meclis Üyesi Metin Akdemir ise Başkan Mansur Yavaş'ın borçlanma konusunu sürekli gündemde tutarak "mağdur edebiyatı" yaptığını söyledi. Akdemir, bu kredide erteleme ya da iptalin söz konusu olmadığını, bunun değerlendirme aşamasında olduğunu kaydetti.

        Akdemir, Tatlar Atıksu Arıtma Tesisi'ne ilişkin ise raporun komisyonda incelendiği esnada sosyal medya üzerinden baskı uygulanarak kredi çıkarılma gayretinde olunduğunu ifade etti.

        ABB'nin, 2019'da Tatlar Atıksu Arıtma Tesisi ile ilgili istenen kredinin verilmemesi nedeniyle tesisin yapılamadığını savunduğunu aktaran Akdemir, "2019 yılında bütçe 704 milyon fazla verdi, 2020'de 1 milyar 99 milyon, 2021'de bir milyar 659 milyon, 2022'de 190 milyon fazla vermiş. ASKİ'den al buraya ver, elini tutan mı var?" dedi.

        Şu an ASKİ'nin elinde kullanabileceği 4 milyar 150 milyon lira kredi olduğunu ifade eden Akdemir, bu krediyle istenen projenin hayata geçirilebileceğini söyledi.

        Daha sonra CHP'li Çankaya Belediyesi Meclis Üyesi Berkay Gökçınar, Tatlar projesi için kredinin öneminin altını çizerek Meclisten Ankara halkının bu yatırımlara kavuşması için kredilerin çıkmasına yönelik oy desteği talebinde bulundu.

        Fatih Ünal ise Mansur Yavaş'ın Tatlar projesi konusunda Meclisi töhmet altında bıraktığını savunarak "Mansur Bey metro sözü verdi biz mi engelledik, Bilişim Vadisi sözü verdi biz mi engelledik, troleybüs sözü verdi biz mi engelledik?" diye sordu.

        AK Parti'li Sincan Belediyesi Meclis Üyesi Nihat Yalçın ve diğer meclis üyelerinin de söz almasının ardından Mamak Belediye Başkanı Murat Köse konuştu. Köse, muhalefetin "algı yönetimi yaptığını" ve milletin kendisine verdiği sürenin dolduğunu ifade ederek "Mansur Yavaş'ın vadesi bitmiştir, verdiği sözlerin hepsinin yalan olduğunu, algı ile bugüne kadar getirdiğini artık Ankara halkımız biliyor. Bu yalanlara ve algılara karnımız tok." dedi.

        "Mansur Yavaş'ın Ankara'nın en kötü belediye başkanı olarak tarihte yer almaya mahkum olduğunu" ileri süren Köse, "ABB'nin bu yılın bütçesinde 3 milyarlık yedek ödeneği var bunu bile kullanamıyorlar." dedi. Köse, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın kazanmasıyla Ankara'nın eser ve hizmet siyasetine kavuşacağını aktardı.

        Ünal, Köse'nin konuşmasının ardından yarın saat 18.00'de toplanmak üzere birleşimi kapattı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler