Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fildişi Sahili Cumhuriyeti Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler (KOBİ) Tek İşveren Konfederasyonunun (CPU-PME.CI) Türkiye irtibat ofisi, OSTİM OSB Bölge Müdürlüğünde açıldı.

        OSTİM Organize Sanayi Bölgesinden (OSB) yapılan yazılı açıklamaya göre, açılış, Konfederasyon Başkanı Diomande Moussa E. Farakhan ve kamu iştiraki Endüstriyel Altyapı Geliştirme ve Yönetme Şirketi (SOGEDI) Genel Müdürü Diomande Mamadou ile OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

        Aydın, yaptığı değerlendirmede, Fildişi Sahili Cumhuriyeti kurumlarıyla işbirliği yapabileceklerini kaydetti.

        OSTİM'in, KOBİ'lerden oluşan bir sanayi ekosistemi ve girişimcilik başarısı örneği olduğuna dikkati çeken Aydın, "Konfederasyon ve SOGEDI ile işbirliği yaparak Türkiye'nin sanayileşme tecrübesini Fildişi Sahili Cumhuriyeti'ne aktarabiliriz." ifadesini kullandı.

        Aydın, irtibat ofisinin hayırlı olmasını dileyerek, şunları kaydetti:

        "OSTİM, Ankara ve Türkiye'deki firmalar ile Fildişi Sahili'ndeki firmalarımızı işbirliği yapar hale getirelim. OSTİM Teknik Üniversitemizde eğitim alan Fildişi Sahili'nden gelen öğrencilerimiz de bu işbirliklerinin geliştirilmesi konusunda irtibat ofisi ve konfederasyon ile iletişimde olsunlar."

        SOGEDI Genel Müdürü Diomande Mamadou ise Türkiye'nin sanayileşmedeki tecrübesine işaret ederek, iki ülke arasındaki işbirliği imkanları hakkında görüş alışverişinde bulunmak üzere OSTİM'i ziyaret ettiklerini belirtti.

        Açılışın ardından iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğini geliştirmeyi hedefleyen niyet mektubu imzalandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler