Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ankara Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla bir hafta sürecek etkinlikler düzenleyecek.

        Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda Cumhuriyetin ilanının 100. yıl dönümü dolayısıyla "Cumhuriyet Haftası" etkinlikleri yapılacak.

        Bu kapsamda meşaleli yürüyüş düzenlenecek. Başkentlilerin katılımıyla gerçekleştirilecek yürüyüş 29 Ekim'de saat 18.00'de Ankara Hal girişinden başlayacak ve Cumhuriyet Bayramı konserlerine ev sahipliği yapan Atatürk Orman Çiftliği Doğal Yaşam ve Atatürk Çocukları Parkı'nda son bulacak.

        AOÇ Doğal Yaşam ve Atatürk Çocukları Parkı'nda Cumhuriyet Konserleri gerçekleştirilecek.

        Program kapsamında 26 Ekim Perşembe günü saat 18.00'de Güneş, saat 20.00'de Athena konser verecek.

        27 Ekim Cuma günü saat 18.00'de Selçuk Balcı, saat 20.00'de Zeynep Bastık sevenleriyle buluşacak.

        Program kapsamında 28 Ekim Cumartesi günü saat 18.00'de Bege, saat 20.00'de Hadise, 29 Ekim Pazar günü ise saat 20.00'de Candan Erçetin konser verecek.

        Ayrıca 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Işın Karaca, Elmadağ Renkli Köy'de sevenleriyle buluşacak.

        - "Cumhuriyete Giden Yolda Türk Kadını" tiyatro oyunu sahnelenecek

        Ankara Kent Orkestrası, bando takımı, üniversite müzik grupları, dans grupları ve Mehter Takımı kentin caddelerinde, parklarda kutlamalar gerçekleştirecek.

        Etkinlikler kapsamında, 26 Ekim Perşembe günü saat 10.00'da Zafer Çarşısı Sanat Galerisi'nde BELMEK Sergisi, saat 13.30'da "Cumhuriyetin 100. Yılında Kadın Şenliği", 30 Ekim Pazartesi saat 13.30'da Yılmaz Güney Sahnesi'nde "Cumhuriyete Giden Yolda Türk Kadını" tiyatro oyunu sahnelenecek.

        - Dans gösterileri yapılacak

        Ankara'nın yurt dışından dost ve kardeş kentlerinin belediye başkanları, başkan yardımcıları ile uluslararası yerel idare kuruluşların temsilcilerinin katılımıyla, 29 Ekim-1 Kasım tarihlerinde 100. Yıl Ankara Şehircilik Forumu düzenlenecek.

        Programda yurt dışından gelen kültür gruplarının yanı sıra Ankara Seğmenleri, Kent Orkestrası ve Fomget Halk Dansları Topluluğu sahne alacak.

        Ayrıca kardeş şehirlerden gelen sanat grupları Ankara'nın çeşitli parklarında 28, 29 ve 30 Ekim tarihlerinde konser ve dans gösterileri yapacak.

        - "Cumhuriyetin Başkentine böyle bir program yakışırdı"

        Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Cumhuriyetin Başkentine böyle bir program yakışırdı. Günlerdir devam eden etkinliklerimizin son hafta programında Ankara, 100. yıl coşkusuyla kırmızı beyaz olacak. Forumlar, sergiler, meşaleli yürüyüşler; spor, müzik, dans, tiyatro ve folklor gösterileri, konserler ve sürpriz etkinlikler. Tüm hemşehrilerimi etkinliklerimize davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler