Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, "Bugün bombalanan da ablukaya alınan da Gazze değildir, bütün Müslümanlıktır. Cumhurbaşkanımız bir 'One minute' dedi, ortalık karıştı. Nasıl Ayasofya'nın zincirlerini kırdıysak, Kudüs'ün de zincirlerini kıracağız." ifadesini kullandı.

        AK Parti Ankara İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Özcan, partisinin Gölbaşı İlçe Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısında teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi.

        Programda Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı, İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için dua edildi. Programa, AK Parti İlçe Başkanı Selim Akceylan, gençlik kolları, kadın kolları ve önceki dönem belediye başkanlarıyla teşkilat mensupları katıldı.

        Özcan, toplantıda yaptığı konuşmada, hüzünlü, zor ve çileli zamanlar yaşandığını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her fırsatta "Dünya beşten büyüktür" diyerek, İsrail'in "çökme, yağmalama ve soykırımlarını" gerek haritalarla, gerekse çeşitli görsellerle haykırdığını ifade etti.

        - "Müslümanların bir araya gelmesinden korkuyorlar"

        İl Başkanı Özcan, "Irak'a, 'Demokrasi getireceğiz' deyip girenleri görüyorsunuz. 'Arap Baharı' diye başlatılan süreçte Libya da aynı şekilde zor süreçlerden geçmiştir. Gezi olayları ile birlikte Türkiye'de başlayan süreci en son 15 Temmuz hain darbe girişimiyle sonlandırmak istediler ancak başaramadılar. Bu oyunları bozan, bir yiğit adam ve arkasında duran Anadolu halkı olmuştur." değerlendirmesinde bulundu.

        Hangi görevi yapıyorlarsa en iyi şekilde yapmakla mükellef olduklarına dikkati çeken Özcan, "Bugün bombalanan da ablukaya alınan da Gazze değildir, bütün Müslümanlıktır. Cumhurbaşkanımız bir 'One minute' dedi, ortalık karıştı. Nasıl Ayasofya'nın zincirlerini kırdıysak, Kudüs'ün de zincirlerini kıracağız inşallah." ifadelerini kullandı.

        Özcan, bazı uluslararası basın ve yayın organları ile gazetecilerin, İsrail'e karşı duranları ve Filistin davasında mücadele edenleri karalamaya başladığını belirterek, şunları kaydetti:

        "İsrail şu anda yaptığı algıyla gençleri kandırmaya çalışıyor. 'Filistinliler toprak sattı' diyerek insanların aklıyla alay ettiler. Ama düşünün, toprak satan orada o zulme göğüs gerer mi? Kimisi bilerek kimisi de bilmeyerek ne yazık ki bu Siyonistlere hizmet ediyor. Müslümanların bir araya gelmesinden korkuyorlar. Müslümanların kıyama kalkmasından korkuyorlar."

        - "Biz her zaman mazlumun yanındayız"

        Karabağ'da iki devletin bir araya geldiği zaman neler yapabileceğini tüm dünyanın gördüğüne işaret eden Özcan, "Biz her zaman mazlumun yanındayız. Karabağ'da gözümüzün önünde soykırım yaptılar. Bosna'da soykırım yaptılar. Ama bugün birilerine inat Cumhurbaşkanımızın kendi bizzat kullandığı uçak Gazzeli kardeşlerimize yardım taşıyor. Artık mızrak çuvala sığmıyor. Biz Cumhurbaşkanımızı bu Siyonistlere karşı yürüttüğü mücadelede yalnız bırakmayacağız, her zaman arkasında duracağız." ifadelerini kullandı.

        BM'nin, NATO'nun katliama sessiz kaldığını belirten Özcan, "İnşallah Cumhurbaşkanımızın önderliğinde tekrar Türk devletleri ve Müslüman devletlerle birleşip özgür Kudüs'ü tekrar inşa edeceğiz." dedi.

        Yerel seçimlere ilişkin de konuşan Özcan, "Önümüzdeki seçimde tekrar Ankara'yı AK Parti belediyeciliğiyle buluşturup kaybettiği 5 yılı geri kazanacağız." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler