Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ankara'nın Çubuk ilçesinde dağlardan toplanan doğal yaban meyveleri pazar tezgahlarında satışa sunuldu.

        Kırsal mahallerde yaşayan bazı vatandaşlar dağlık alanda yetişen alıç, kuşburnu, ahlat, kızılcık, karamuk ve dağ eriği gibi ürünleri toplayarak aile bütçelerine katkı sağlıyor.

        Pazarlarda satışa sunulan dikenli ve çalı tipi ağaçlardan toplanan meyveler, vatandaşlardan ilgi görüyor.

        İlçede geçimini pazarcılık yaparak sağlayan Ali Koz, AA muhabirine yaban meyvelerinin son yıllarda büyük ilgi gördüğünü belirterek "Kuşburnunu kilosu 25 ila 30 lira arasında satıyoruz. Bunun daha çok marmelatını yapıyorlar. Tüketimi çok yararlı, özellikle de soğuk algınlığı için kullanılıyor." dedi.

        Alıç toplayıp sattığını anlatan pazarcılardan Neziye Gence de büyük, iri olanlarını ipe dizdiklerini, müşterilerinin genelde sirke, marmelat ve komposto yaptığını bildirdi.

        Hacer Taş da meyveleri toplamak için her gün sabah erken saatlerde dağlara gittiğini ifade ederek, "Eşimle birlikte toplamaya gidiyorum. Günlük 30 kova toplarım. İple iğneyle sabaha kadar da onları diziyorum. Yaklaşık 2 günde 300-400 dizgi alıç yapıyorum. Bunun alıcısı çok oluyor. Daha çok şifa bulmak için alıyorlar. Bunların böbreklere, kalbe iyi geldiği söyleniyor. Sirke, marmelat gibi ürünleri yapıyorlar."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler