Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çankaya Belediyesince, Cumhuriyet'in 100. yıl kutlamaları kapsamında, Eskişehir yolu üzerinde yaptırılan 12 metre yüksekliğinde Atatürk Anıtı törenle açıldı.

        Çankaya Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Eskişehir Yolu üzerinde inşa edilen anıt, 10 metrelik Atatürk silueti ile toplam 12 metre yükseklikten oluşuyor.

        Anıtın açılış töreninde konuşan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Atatürk'ü hem çalışarak, hem düşünsel olarak hem de fikir bazında savunduklarını belirterek, Atatürk'ün adını, anıtlarda, tesislerde yaşatmak için gereğini yaptıklarını söyledi.

        Taşdelen, "Atatürk sevgisini yüreğimizden almaya hiç kimsenin gücü yetmez ve yetmeyecek. Anıtımız, Cumhuriyet'in evi Çankaya'ya çok yakıştı." ifadesini kullandı.

        Anıtın yapıldığı alana yeni dönemde belediye binası yapacaklarını kaydeden Alper Taşdelen, yeni binanın temelinin gelecek dönem atılacağını bildirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler